Kastamonu'da Gökkurt Ocakları kuruldu

Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Asım Alagözoğlu "Biz ne Arap Birliği ne Avrupa Birliği değil, ille de Türk Birliği Büyük Turan için kurulduk" dedi.

  • 1911
Kastamonu'da Gökkurt Ocakları kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gökkurt Ocakları, Kastamonu İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün 14/05/2020 tarih ve 4074 sayılı onayı ile kuruldu.

Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Asım Alagözoğlu Gökkurt Ocakları'nın kuruluş amacıyla ilgili yaptığı açıklamada; "Geçmişimizi ve tarihimizi gençlerimize hatta orta yaşlı gençlerimize anlatmak, tarihimizin sadece Osmanlı'dan ibaret olmadığını göstermektir. Bizim tarihimiz çok eskilere dayanır. Gençlerimiz Atlantisi biliyor ama Mu kıtasını bilmiyorlar. İlk yazıyı bulan Sümerlerin Türk olduklarını bilmiyorlar. Şimdi İskit denen boyun Saka Türkleri olduğunu, devletlerinin Turan olduğunu da bilmezler. Atalarımız Alp Er Tunga'yı, ilk kadın hükümdar Tomris Katun'u, dünyanın kullandığı ordu düzenini ilk kuran hükümdarın Metehan olduğunu, Bumin Kağan'ı, Mukan Kağan'ı bilmezler."

"Türk Birliği Büyük Turan için kurulduk"

"Dünyadaki ilk yazılı anıtın Dikilitaş'ın Bilge Kağan'ın kardeşi Kültiğin (Gültekin) için yaptığını öğretmek için. Emir Timur'un oğlu Ali Kuşçu'nun döneminde şimdi ki gibi aletleri olmadan bir yılın kaç gün kaç saat olduğunu yaklaşık olarak hesapladığını ve daha niceleri. Yazmaya sayfalar değil ciltler, külliyatlar yetmez. İlmin ve bilimin doğudan biz Türklerle geldiğini, batının sadece çaldığını göstermek için. Ayrıca dilimizde bize ait olmayan fakat nedense artık yazılı ve görsel medyada bile sanki Türkçe imiş gibi kullanılan kelimelerin yerine dünyanın en güzel dili olan Türkçemizdeki bize özgün kelimeleri anlatmak için kurulduk. Biz 'Ve Tanrı Türk'ü Yarattı Aleme Nizam Versin' diye kurulduk. Biz bütün Türk ve Türkçe konuşan soydaş ve kandaşlarımızla din, dil gözetmeksizin birlikte olmak için kurulduk. Biz ne Arap Birliği ne Avrupa Birliği değil, ille de Türk Birliği Büyük Turan için kurulduk ve kim ne derse desin biz buna gerçekten inandığımız için kurulduk."

Gökkurt Ocakları Geçici Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu.

Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Asım Alagözoğlu, Başkan Yardımcısı Özcan Alagözoğlu, Üyeler; Nihat Karataş, Suna Göl, Fatoş Balta, Sezer Bayın ve Necati Savlakçı.