Kastamonu'da Heyelan: 11 Araç Toprak Altında!

Kastamonu'da havaların ısınmasıyla birlikte karların erimesi sonrası heyelan meydana geldi. Heyelanda, 11 araç toprak altında kaldı.

  • 997
Kastamonu'da Heyelan: 11 Araç Toprak Altında!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışının ardından havaların ısınmasıyla birlikte karların erimesi başladı. Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde Çatalkaya Sanayi Sitesinde heyelan meydana geldi. 1 haftadır şiddetli kar yağışını geride bırakan İnebolu’da, lodosun da etkisiyle aniden eriyen kar kütleleri heyelan oluşturdu. Termometrelerin 17 dereceyi gösterdiği İnebolu ilçesinde biranda eriyen karlar nedeniyle oluşan heyelanda 11 araç toprak altında kalırken, bölgedeki evler de boşaltıldı.

İnebolu Çatalkaya Sanayi Sitesinde işyerlerinin üst katlarında oturanlar, dağdan gelen toprak ve taş kayması sesini duymaları üzerine büyük panik yaşandı. Kayan taş ve toprak parçalarının fırlattığı taşların yola kadar geldiğini gören vatandaşlar, büyük korku içerisinde evlerini boşalttı. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, yolu ulaşıma kapatırken güvenlik çemberi oluşturuldu.

Sanayi Sitesi arkasında bulunan dağdan kopan kaya parçaları ve çamurlar, işyerlerine büyük zarar verdi. Birçok işyeri çamurla dolarken büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Sanayi arkasındaki alanda bulunan 6 otomobil, 2 traktör ve 1 kamyonun üzerine kaya ve toprak kütleleri kaydı. Araçlar, toprak altında kalırken işyerleri zarar gördü. Dağdan kayan parçalar mobilya imalat atölyesinin duvarlarını patlatırken işyerlerinin ve evlerin camları kırıldı.

Heyelan sonrası olay yerine gelen İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, 11 araç ve 2 işyerinin zarar gördüğünü belirttiler.

Olay yerine sevk edilen Kastamonu İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü ekipleri ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, hasar tespit çalışması başlattı.

Öte yandan, İnebolu İlçe Özel İdare ve İnebolu Belediyesi ekipleri, heyelan olan bölgeye gelerek toprak ve taş parçalarının kaldırılması için çalışma başlattı.

(İHA)