Kastamonu'da Karne Sevinci

Birinci yarıyılın tamamlanmasıyla Kastamonu'da öğrenciler karnelerini aldılar.

  • 660
Kastamonu'da Karne Sevinci
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2015-2016 eğitim-öğretim döneminin birinci yarıyılın tamamlanmasıyla nedeniyle Kastamonu’da 56 bin 815 öğrenci karnesini aldı.

Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte Kastamonu’da il genelinde 348 okulda toplam 56 bin 815 öğrenci karnesine kavuştu. Karne alacak öğrencilerin arasında bu yıl ilk kez okula başlayan 4 bin 100 İlkokul 1’inci sınıf öğrencisi de ilk kez karne ile tanıştı. Kuzeykent İlkokulunda ilk kez karne alan öğrencilerin mutluluğunu velilerde paylaştı. Karne dağıtım töreninde velilere yarıyıl tatilinde yapılması gerekenleri anlatan sınıf öğretmenleri, öğrencilerin birinci dönemde gördüğü dersleri tekrar etmeleri gerektiğini belirterek, tekrar etmemeleri durumunda unutkanlık yaşanacağını ve öğrencilerin derslerinden geri kalacağını söyledi.

Zil sesinin çalmasıyla birlikte öğrenciler, öğretmenlerinin ellerini öperek ilk kez karne almanın heyecanını yaşadı. Öğrenciler kadarda velilerde, ilk kez karne alan çocuklarının mutluluğuna şahit oldu.

Yarıyıl tatilinin başlaması nedeniyle Vali Şehmus Günaydın da, Behçet Necatigil İlkokulu’nda karne dağıtım törenine katıldı. Öğrencilere karnelerini Vali Günaydın verdi. Yarıyıl tatilinde öğrencilere dinlenmeleri tavsiyesinde bulunan Vali Günaydın, özellikle birinci sınıf öğrencilerinin, öğrendiklerini unutmamak için kitap okumalarını istedi.

Vali Günaydın, “Bu eğitim-öğretim döneminde çocuklarımıza emek veren, çocuklarımızın yetişmesi için önemli çalışmalar ortaya koyan, başta öğretmenlerimize, yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize bu 15 gün tatil boyunca ödev verilmeyeceği müjdesini vermek isterim. Fiziki şartların her geçen gün daha iyi olduğu okullarımızda eğitim gören çocuklarımız ileride geleceğimiz adına önemli çalışmalara, hizmetlere imza atacaklardır. İkinci dönemde de öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin aynı başarıyı, aynı hizmet aşkını devam ettirmelerini diliyoruz. Biz, valilik olarak, hem Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden, hem de il özel idaresi bütçesinden, özellikle okullarımızın hem fiziki durumunun iyileştirilmesi, hem teknik alt yapılarının daha iyi noktalara taşınılabilmesi için çalışıyoruz. Hükümet tarafından da kendi bütçemize ve genel bütçeye kaynaklar aktarılıyor” dedi.

(İHA)