Kastamonu'da Milli boksörlerden çevre duyarlılığı

Kastamonu'da, Macaristan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Genç Kız Boks Milli Takımı'nın sporcuları, kamp tesisinin yakınındaki piknik alanında çevre temizliği gerçekleştirdi.

  • 530
Kastamonu'da Milli boksörlerden çevre duyarlılığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genç Kız Boks Milli Takımı'nda yer alan sporcular, Kastamonu'daki kamp tesisinin yakınındaki piknik alanında çevre temizliği yaptı. 

Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde, 5 sporcu ile onlara partnerlik yapan 5 boksör, Macaristan'da 20-31 Ağustos'ta düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Genç Kız Boks Milli Takımı'nın sporcuları, çevre temizliğine dikkati çekmek amacıyla tesisin yakınında bulunan alanda temizlik yapmaya karar verdi. 

Genç Kız Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenörü İsa Daştan öncülüğünde temizlik yapan sporcular, alandaki çöpleri topladı. 

Daştan yaptığı açıklamada, kamp alanının yakınında piknik yapan vatandaşların çevreyi kirlettiğini belirtti.

Sporcularla çevre temizliği yaptıklarını anlatan Daştan, şöyle devam etti:

"Dünyanın en güzel yeri bizim ülkemiz. Böyle bir doğa böyle bir güzellik her ülkede yok. Belediyelerimizin park ve piknik konusunda güzel çalışmaları, güzel alanları var. Oralar da güzel bir şekilde piknik yapıp buraları kirletmeseler daha iyi olur. Eğer buralarda oturuyorlarsa buraları temiz tutmaları gerekiyor."

Sporcuların vatandaşlara örnek olması gerektiğini aktaran Daştan, "Sporcular davranışıyla, ahlakıyla, çevresini temiz tutmasıyla örnektir. Biz örnek teşkil edeceğiz ki vatandaşlar da çocuklarını spora yönlendirsinler. " ifadelerini kullandı.

Sporculardan Gözdenur Sönmez ise kampta dünya şampiyonasına hazırlandıklarını belirtti. 

İki aydır antrenman yaptıklarını hatırlatan Gözdenur, "Çevrenin pis olmasından muzdariptik. Arkadaşlarımızla ve antrenörlerimizle toplanıp burayı temizlemek istedik. Vatandaşlardan burayı temiz tutmalarını istiyoruz. Burada doğa çok güzel. Buraya gelip piknik yapın ama temiz bırakın." diye konuştu.

Sena Erdoğan da piknik yapan vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, "Burada biz idman yapıyoruz. Burayı pis bırakmayalım. Temiz tutalım." şeklinde görüş belirtti.