Kastamonu'da Öğrencilere, Tablet Dağıtıldı

Kastamonu'da FATİH Projesi kapsamında, öğrencilere tablet dağıtımı yapıldı.

  • 609
Kastamonu'da Öğrencilere, Tablet Dağıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu’da Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı (FATİH) Projesi kapsamında öğrencilere tablet dağıtımı yapıldı. Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni, Kastamonu Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans sistemiyle katıldığı tablet dağıtım töreninde konuşan Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Eğitimde Fatih Projesi kapsamında Kastamonu’da 2012 yılında pilot okul olarak seçilen 6 Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesinden başladığını belirterek, ardından 28 okulu da içine alarak devam ettiğini söyledi.

2012 yılında, uygulamanın başladığı 6 okulda 300’ü öğretmen, 2 bin 152’si öğrenci olmak üzere toplam 2 bin 452 adet tablet dağıtıldığını ifade eden Bahçacıoğlu, “2013 yılında, tamamı öğrencilere olmak üzere 732 adet, 2014 yılında, 444’ü öğretmen, 1969’u öğrenci olmak üzere, toplam 2413 adet tablet bilgisayar dağıtılmıştır. Bu verilerin ışığı altında, bugüne kadar dağıtılan toplam tablet sayısı 5 bin 597’e ulaşmıştır. İlimizde etkileşimli tahta kurulumu, 2012 yılında 534 etkileşimli tahta ile başlamış, bugün itibarı ile Anadolu Liseleri, Mesleki Teknik Anadolu Liseleri, İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarında olmak üzere 62 okulumuzda toplam 1168 adet etkileşimli tahtanın okullarımıza kurulumu gerçekleştirilmiştir. Fatih Projesi adı altında 2153 öğretmene eğitim verilmiştir” dedi.

Proje kapsamındaki 34 Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesinin alt yapı işlemlerinin planlanan süre içerisinde tamamlandığını ve bahsedilen okulların fiber internet bağlantı desteği olanların 4 megabit olan internet hızının 100 megabite ulaştığını aktaran Bahçacıoğlu, “27 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, 51 Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulumuzun internet alt yapısıyla ilgili keşif çalışmaları sürmektedir. İlkokul ve Anaokulları da, Ortaokullarda Fatih Projesi kapsamında yapılması planlanan uygulamaların tamamlanmasıyla ihale sürecine dahil edilecek ve tüm resmi okullarımızın projeden faydalanması sağlanacaktır” dedi.

Konuşmanın ardından, Vali Günaydın ile beraberindekiler, öğrencilere tabletlerini dağıttılar. Öğrencilere tabletlerini hediye eden Vali Günaydın, öğrencilere yaz tatillerini iyi değerlendirmeleri için bazı tavsiyelerde bulundu.

Öte yandan, telekonferans sistemiyle tablet dağıtım törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dinlenerek, Türkiye’de 81 İl’de toplam 700 bin tablet, öğrencilere dağıtıldı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)