Kastamonu'da Protokol, Öğrencilerle Voleybol Oynadı

Kastamonu'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında tören sonrasında protokol üyeleri, öğrencilerle voleybol oynadı.

  • 530
Kastamonu'da Protokol, Öğrencilerle Voleybol Oynadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Törende, Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık tarafından Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Kastamonu Belediyesi Mehteran takımı çaldığı marşlarla ayrı bir renk katarken, halk oyunları ekibinin de gösterisi de davetlilerden alkış topladı.

Törenin ardından Vali Şehmus Günaydın, beraberinde Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrenciler tarafından hazırlanan Resim Sergisinin açılışını yaptı. Sergide, öğrencilerin hazırladığı resimleri inceleyen Vali Günaydın ve beraberindekiler, ardından Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yürütülen sportif faaliyetleri gezdi. Bu esnada Vali Günaydın ve beraberindeki protokol üyeleri, alanda oluşturulan hentbol kalesinde şut atışı yaptıktan sonra Badminton oynadı. Badminton deneyiminin ardından Vali Günaydın ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş, masa tenisi oynadı. Tuğgeneral Faruk Bal ile Başkan Tahsin Babaş’ın kıyasıya oynadıkları masa tenisi maçı, izleyenlerden büyük alkış topladı.

Ardından Vali Günaydın ve beraberindeki protokol üyeleri, öğrencilerle voleybol maçı yaptı. Yürütülen bütün sportif faaliyetleri tek tek gezen protokol üyeleri, öğrencilere başarılar diledi.

Öte yandan törende konuşan Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, gençlerin gerekli donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var güçleriyle çalıştıklarını ifade ederek, “Her türlü imkan ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz. Kastamonu’daki gençlerin eğitim ve öğretim dışı zamanlarındaki spor ve gençlik faaliyetleri ihtiyaçlarına yönelik elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Kastamonu’da birçok ilçede faaliyet gösterin İl Spor Merkezlerinin spor altyapısında gençlerin yetiştirildiğine dikkat çeken Akbıyık, “Son yıllarda elde etmiş olduğumuz sayısal verilere baktığımızda spor okullarımızın son derece başarılı olduğunu görmekteyiz. 2012 yılında bin 810 çocuğumuza hizmet vermiş İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okullarımızda 2013 yılında 3 bin 37 yavrumuza, 2014 yılında da toplam 22 branş altında 4 bin 287 çocuğumuza spor eğitimi verilmiştir. 2015 yılında da faaliyetlerine devam edecek olan İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okullarımızda amacımız daha geniş kitlelere ulaşmaktır” diye konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)