Kastamonu'da 'Türk Dünyası Çocuk Şenliği' düzenlenecek

2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu'da gerçekleştirilecek şenlikle Türk cumhuriyetleri ve topluluklarında yaşayan çocukların Türkiye'yi tanımaları ve kültür alışverişinin sağlanması amaçlanıyor.

  • 477
Kastamonu'da 'Türk Dünyası Çocuk Şenliği' düzenlenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu'da Türk Dünyası Çocuk Şenliği yapılacak.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından Türk cumhuriyetleri ve topluluklarında yaşayan çocukların Türkiye'yi tanımaları ve kültür alışverişinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilecek şenlikle ilgili üniversitede toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu'nun 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildiğini hatırlattı. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfının Türk dünyasıyla ilgili çalışmaların ilk başlatıldığı organlardan biri olduğunu belirten Aydın, şunları söyledi:

"Türk Dünyası Kültür Başkenti olmamız nedeniyle 2018 yılında değişik faaliyetler olacak. Valilik, belediye ve üniversite bu işte bütün faaliyetlerin içerisinde olmak mecburiyetinde. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfımızın her sene düzenlediği Türk Dünyası Çocuk Şenlikleriyle alakalı programlarda tecrübelerinden istifade edilmesini istiyoruz. Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresinde de Türk Dünyası Araştırmaları Vakfıyla beraber olma, beraber çalışma gibi bir ihtiyaç var. Bu hususta bir araya geldik. İlk çalışmamız da Türk Dünyası Çocuk Şenlikleri çalışması olacaktır. Bu hususta iş birliğimiz olacaktır. Her şey kültür başkenti için."

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Közhan Yazgan, vakfın Türk coğrafyasında çok önemli işler yaptığını belirterek "Birçok şeyin de ilki oldu. Türk Dünyası Çocuk Şenliğini Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolasıyla Kastamonu'da yapmayı arzu etmekteyiz. Biz çocuk şenlikleri olarak en eskisiyiz. 11-13 yaş arasında çocukları misafir edeceğiz. Bir haftalık bir program. Amaç Türkiye'ye gelen çocuğun hem Türkiye'yi tanıması hem Türkiye'nin de kendi vatanı olduğunu idrak etmesi ve kendi yaş grubundan arkadaşlar edinmesi." diye konuştu.

Yazgan, şenlik kapsamında gelecek çocukların otelde kalmayacağını, kentteki yaşıtlarının ailelerine misafir olacağını sözlerine ekledi.