Kastamonu'da UMKE birim sorumluları toplantısı

Kastamonu'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) birim sorumluları toplantısı gerçekleştirildi.

  • 504
Kastamonu'da UMKE birim sorumluları toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, kentte UMKE'nin gerçekleştirdiği faaliyetler, müdahale edilen olaylar ve birimlerin talepleri değerlendirildi.

Acil Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi Cihazlar Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özgür Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının "gönüllüler ordusu" UMKE'nin Kastamonu'da başarılı faaliyetleriyle ön plana çıktığını söyledi.

Kastamonu'da, 2008 yılında kurulan UMKE'nin bugün 124 gönüllüsüyle çalıştığını anlatan Yılmaz, "Şu an 112 Acil Sağlık gibi UMKE'de Kastamonu'da aktif şekilde, özveriyle çalışıyor. Katıldığı her görevi ve tatbikatı başarıyla tamamlayan ekibimiz gerekli donanım ve ekipmanların alınmasıyla daha da güçlenecektir." dedi.

Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Hakkı Demir de UMKE'nin proje üreten, hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen bir birim olduğunu kaydetti.

UMKE'yi geliştirecek projelerin devam edeceğine dikkati çeken Demir, "Kastamonu'da UMKE, proje üreten ve ürettiği projeleri hayata geçirilen güçlü bir birim oldu. Girdiğimiz her işten alnımızın akıyla çıktık, çıkmaya da devam edeceğimize inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte de UMKE'yi geliştirecek, değiştirecek projeler üreteceğiz. Örneğin çoğu ilde birim yoktur, bizde şu anda alanımızdaki tüm birimlerde, birim sorumlularımızla güçlü bir aileyiz." diye konuştu.

Toplantıya, Kastamonu İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Erbil Gökmuharremoğlu, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ali Ünal, UMKE sorumlusu Paramedik Oğuzhan Bozoğlu ve birim sorumluları katıldı.