Kastamonu'da yolcu otobüsü kazasında şoför uyumuş!

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin asker ailelerinden, endişe etmemelerini istedi.

  • 1119
Kastamonu'da yolcu otobüsü kazasında şoför uyumuş!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yolcu otobüsünün önünde seyreden tıra çarpması sonucu 2 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'dan Tokat'a giden İsmail Hakkı Toptan'ın kullandığı yolcu otobüsü, D-100 kara yolunun Suluca köyü yakınlarında önünde seyreden Evren Kara idaresindeki tıra çarptı.

Kazada, otobüs şoförü ile muavin Emre Şakir Güngör hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

112 Acil Servis ekiplerince Tosya Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan 5'i, ilk müdahalelerinin ardından Kastamonu Devlet Hastanesine sevk edildi.

Otobüsteki 40 yolcudan 34'ünün Tokat'taki acemi birliğine teslim olmaya giden askerler olduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle kapanan kara yolu ulaşıma açıldı.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Metin Ekşi, İlçe Jandarma Komutanı Özgün Yapağı ve İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir, Tosya Devlet Hastanesinde yaralıları ziyaret etti.

Kaymakam Deniz Pişkin, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, olayın herkesi derinden üzdüğünü söyledi.

"Otobüs şoförü uyumuş"

Otobüsün gece saatlerinde İstanbul'dan yola çıktığını belirten Pişkin, "İlk kez birliklerine teslim olmak için yola çıkan askerlerin bulunduğu yolcu otobüsü, sabah saatlerinde Suluca Köyü istikametinde otobüs şoförünün uyuması sonucu, seyir halindeki tıra arkadan vurmuş." dedi.

Sürücü ve muavinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Pişkin, şöyle devam etti:

"Yaralılardan 34'ü asker adayı çocuklarımız, 6'sı da sivillerden oluşuyor. Askerlerden 5'i, Kastamonu Devlet Hastanesine ilk etapta sevk edildi, 29'u Tosya Devlet Hastanesinde müşahede altında. Ne Kastamonu'ya sevk ettiklerimizin ne de ilçemizde müşahede altında tuttuğumuz askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmuyor. Biz her ihtimale karşı kendilerini müşahede altında tutmayı uygun gördüğümüz için onları bugün misafir edeceğiz."

Asker ailelerinden, endişe etmemelerini isteyen Pişkin, "Ailelerine buradan sesleniyoruz, kesinlikle korkulacak hiçbir şey yok. Hepsinin sağlık durumu çok iyi. Biz de kendileriyle her konuda, maddi manevi ilgileniyoruz. Belediye Başkanımız ile birlikte geldik ve ziyaret ettik. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik." diye konuştu.

Devlet kurumlarının tamamının, olaya müdahale sırasında destek verdiğini vurgulayan Pişkin, kazaya ilk etapta sağlık müdürlüğüne ait ambulanslar ile jandarma ekiplerinin müdahale ettiğini aktardı.

Asker adaylarına ve ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Pişkin, "Tır şoförünün de hayati tehlikesi yok. Kendisi müşahede altında." ifadesini kullandı.