Kastamonu'daki FETÖ davasında 20 sanıktan 19'una beraat!

İnebolu Sahil Güvenlik 96'ncı Bot Komutanlığında görevli, aralarında görevden ihraç edilenlerin de olduğu 20 askerden 19'u beraat etti.

  • 2255
Kastamonu'daki FETÖ davasında 20 sanıktan 19'una beraat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan İnebolu Sahil Güvenlik 96'ncı Bot Komutanlığında görevli, aralarında görevden ihraç edilenlerin de olduğu 20 askerden 19'u beraat etti.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üyesi olma, terör örgütü propagandası yapma, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından yargılanan tutuksuz sanık, dönemin İnebolu Sahil Güvenlik 96'ncı Bot Komutanı yüzbaşı T.E. ile M.E. katıldı.

M.E. savunmasında, 14 yıl vatana hizmet ettiğini belirterek, "Vatana ihanet hiçbir zaman aklımdan geçmemiştir ve geçmeyecektir." dedi.

T.E.'de suçsuz olduğunu belirterek beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, yapılan eylemin mahkemece darbeye yardım ve yataklık, darbeye destek olmak olarak görülmediği, darbeyi desteklediğine dair her türlü şüpheden uzak delil bulunmadığına karar vererek 20 sanığın darbe suçlamalarından beraatlerine karar verdi. 19 sanık diğer suçlamalardan da beraat etti.

Hattında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock tespit edilen ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen eski astsubay Ö.F.Y. ise darbe suçlamasından beraat ederken, "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.