Kastamonu'daki yangında çalışmalar sonlandırıldı

İki evin alevlere teslim olduğu yangında evlerden birinde yaşayan ve haber alınamayan 5 kişilik aileyi aramak amacıyla yanan evlerde yürütülen çalışmalar tamamlandı.

  • 4049
Kastamonu'daki yangında çalışmalar sonlandırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nda iki evin tamamen yanmasıyla sonuçlanan ve 5 kişiden haber alınamayan olayda, yanan evlerde yapılan arama çalışmaları sonlandırıldı.

Bürme köyünde, kış aylarında sadece Fazıl Çataloğlu ile ailesinin yaşadığı Kuzören Mahallesi'nde çıkan yangında Fazıl ile akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin tamamen yanmasının ardından 5 kişilik aileden haber alınamaması üzerine arama çalışmaları başlatılmıştı.

Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yanan evlerde yürüttüğü çalışmalar, sonlandırıldı.

Jandarma ekipleri, yarın ormanlık alanda Ankara'dan getirilen iz takip köpekleriyle arama tarama faaliyetlerini sürdürecek.

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Yaşar Karadeniz ile AK Parti Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Özbek'ten bilgi aldı.

Vali Karadeniz, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün itibarıyla yangının olduğu evlerdeki arama çalışmalarının sonlandırıldığını söyledi.

Sürecin bundan sonra adli soruşturma şeklinde devam edeceğini belirten Karadeniz, "Haber alınamayan kişilerin bulunmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Ormanlık alanda her türlü arama tarama çalışması yapılacak. Bu faaliyetler adli soruşturmanın da bir parçası." dedi.

Karadeniz, olayla ilgili şu ana kadar kimsenin gözaltına alınmadığını kaydetti.

Olayın geçmişi

Kastamonu'nda 29 Kasım'da Fazıl Çataloğlu ile akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin tamamen yanmasının ardından Fazıl ile eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar Çataloğlu'ndan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Fazıl Çataloğlu'nun yanan evinin enkazında torun Serdar Çataloğlu'na ait olduğu tahmin edilen bir cesede ulaşılmıştı. Ceset, otopsi amacıyla Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

Çataloğlu'nun traktörü ise evine 10 kilometre uzaklıktaki Elmayakası mevkisinde ormanlık alanda bulunmuştu.

AA