Kastamonu'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Eli

Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için Kastamonu Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin işbirliği ile yardım kampanyası başlatılacak.

  • 581
Kastamonu'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Eli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin uluslararası yardım faaliyetleri arasında büyük önem arz eden Bayırbucak Türkmen Bölgesi için Kastamonu Belediyesi’nin de katkılarıyla organize edilen yardım kampanyasının başlangıcı 5 Ocak Salı günü saat 13.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak.

Türkmen Bölgesi ve sınırdaki ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak düzenlenen kampanya hakkında açıklamalar yapan Hayrat İnsani Yardım Derneği Kastamonu Temsilcisi Ferit Kaya, “Biz, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen büyük Peygamberin ümmetiyiz. Bu sebeple Müslüman komşumuz Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerinin sıkıntısına kayıtsız kalmamız düşünülemez. Aslında bizler bu eşya ve malzemelerle beraber, kardeşliğimizi, muhabbetimizi ve sevgimizi oradaki kardeşlerimize götürüyoruz” dedi.

KAMPANYA 12 ŞUBAT’A KADAR DEVAM EDECEK

Hayrat İnsani Yardım Derneği Kastamonu Temsilciliği ve Rehber Derneği’nin koordinasyonunu sağladığı yardım kampanyası kapsamında Cumhuriyet Meydanı ve Kuzeykent’te kurulacak yardım çadırları 12 Şubat’a kadar hayırseverlerin bağışlarını kabul edecek. Kampanya kapsamında hayırsever vatandaşlardan toplanacak nakdi ve ayni yardımlar hakkında bilgilendirmelerde bulunan dernek yetkilileri, nakdi yardımların banka hesabı veya yardım sandığı ile kabul edileceğini ifade ettiler. Ayni olarak yapılacak gıda, giyim, eşya, battaniye ve kömür yardımları için de kriterleri bildiren yetkililer, 2’nci el elbiselerin temiz ve kullanışlı olmasına dikkat çekerek eşyaların sağlam ve kullanılabilir durumda olması gerektiğini belirttiler.

TOPLU OLARAK YAPILAN BAĞIŞLAR GÖREVLİ ARAÇ İLE TESLİM ALINACAK

Kampanyaya bağışta bulunmak isteyen hayırseverlerin yardım malzemelerini site ve mahalle sakinleri ile birlikte tek noktada toplaması halinde malzemeler dernek tarafından görevli araç ile teslim alınacak. Ayrıca bağış yapmak isteyenler kampanya afişinin bulunduğu market ve AVM’lerden gıda, giysi, çocuk bezi ve battaniye yardımı yapabilecek. Kampanyaya nakdi bağışta bulunmak isteyenler ise özel banka Kastamonu Şubesi hesaplarından Bayırbucak Türkmenlerine yardımda bulunabilecek.

(İHA)