Kastamonu'nun Çehresi Değişiyor

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş '2016 Açılışlar yılı olacak' dedi.

  • 475
Kastamonu'nun Çehresi Değişiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok önemli projenin 2016 yılında hizmete açılacağını ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “2016 açılışlar yılı olacak” dedi. 

Şehir Parkı, Seyrangah Tepesi ve Belediye önündeki otoparkın önümüzdeki yıl hizmete açılacağını, Otel projesine de 2016 yılı içinde başlanacağını belirten Tahsin Babaş, trafiği rahatlatacak battı çıktı çalışmalarına da önümüzdeki yıl start vereceklerini söyledi.

Babaş, tüm bu açıklamaları Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde yaptı.

“KALE'DE ÇALIŞMALARA BAŞLIYORUZ”

Kastamonu Kalesi'nin Belediye'ye devredildiğini, burada bazı çalışmalar yapacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Arkeolojik sit alanı olduğu için Kale'de bir kazı yapılması lazım. Kazı yapıldıktan sonra mevcut projeyi uygulayacağız. Projeye kapsamında şayet Anıtlar Kurulu'ndan izin alabilirsek bir yeme-içme ünitesi de düşünüyoruz. Diğer yandan Seyrengah Tepesi ve teleferik projesinde de çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

“KAVŞAKLARA BATTI-ÇIKTI YAPILACAK”

Kavşaklara battı-çıktı yapılacağını aktaran Tahsin Babaş, “Süt Fabrikası mevkisindeki Salı Pazarı Kavşağına battı-çıktı düşünüyoruz. Burada taşıtlar beklemeden transit geçecekler. Bunun uygulama projesini tamamlamak üzereyiz. Bu projeye 2016 yılında başlarız diye düşünüyoruz. Şerife Bacı Hastanesi Kavşağı ve Daday Santra Park Kavşaklarında da yeni düzenlemeler yapacağız. Biz bu çalışmaları yapmazsak işin içinden çıkamayız diye düşünüyoruz” diye konuştu.

“CEZAYI ÖDERLER, RUHSATI VERİRİZ”

Selni İnşaat’ın, Kastamonu Üniversitesi kampüsüne 29 yıllık kullanma süresiyle yap-işlet-devret modeliyle inşa ettiği ve 19 katlı iki bloktan oluşan 2 bin 100 öğrenci kapasiteli Türkiye'nin en büyük öğrenci yurdu “yapı ruhsatı” olmadığı için açılamadığının hatırlatıldığını Tahsin Babaş, şunları söyledi: “Yurt, ruhsat alınmadan yapılmış. Önce Belediye'den ruhsat almaları gerekirdi, o zaman da alınmamış. Şimdi de yurdun açılabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı kendilerinden İskan Ruhsatı istiyor. Ruhsatı kim verecek Belediye... Belediye'nin de İskan Ruhsatı verebilmesi için İnşaat Ruhsatı olması lazım. İnşaat Ruhsatı almadan, kaçak olarak burası yapıldığı için 1,4 Milyon TL cezası var. Benim yapabileceğim hiçbir şey yok. 1,4 milyon TL yatırılırsa İskan Ruhsatı vereceğiz. Bu işlerin zamanında yapılması gerekirdi”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)