Kastamonu'nun Hayalleri Belli Oldu

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG), 16 Mart'ta başlattığı ve 16 Haziran'da sonlandırdığı 'Kastamonu İçin Bir Hayalim Var' projesinin sonuçlarını Gölköy Yaşam Resort'ta düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

  • 684
Kastamonu'nun Hayalleri Belli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu için yazılan hayalleri mülki amirlere ulaştırmak ve halk ile bürokrasi arasında köprü vazifesi üstlenmek amacıyla yapılan proje, önümüzdeki hafta içerisinde KASGEG tarafından yetkili mercilere ulaştırılacak.

KASGEG Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Kastamonu Şube Başkanı Gökhan Çağın, yönetim kurulu üyelerinin ve komisyon üyelerinin katıldığı toplantıda proje sonuçları bir sunumla basın mensuplarına açıklandı.

1074 kişinin hayal yazdığı projede; 1806 hayal, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Sıtkı Yıldız tarafından analiz edilerek bir rapor haline getirildi. Kastamonu’da bilim köyü oluşturulması, sanat sokağı oluşturulması, yöresel ürünlerimizin kurulan kooperatif ile pazarlanması gibi farklı hayallerin de yazıldığı projede, analiz sonuçlarına göre Kastamonu için yazılan hayaller arasında %27.3 oran ile turizm konusu öne çıktı. Turizmi %13.5 ile kentsel düzenleme ve imar, %12.1 ile ekonomi, %11.8 ile çevre ve sağlık, %10.1 ile ulaşım, %8.2 ile sosyal yaşam, %6.8 ile kültür sanat, %5.4 ile eğitim ve %4.8 ile spor takip etti.

Hayaller arasında ilk sırada şehrin tanıtımının yapılması gelirken, birden fazla hayal yazan kişilerin aklına ilk gelen hayal ise şehrin en büyük sorunlarından olan Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nin ve Uğurlu Hastanesi’nin açılması ve atıl durumda olan Daday Ballıdağ Hastanesi’nin değerlendirilmesi olduğu görüldü.

KASGEG Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu; yazılan tüm hayallerin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek; “Kastamonu’da böyle bir proje ilk kez derneğimiz tarafından gerçekleştirildi ve diğer illere de örnek olduk. Hayallere baktığımızda hemşerilerimizin en çok istediği ana başlığın turizm altında şehrin tanıtımının yapılmasını istediğini gördük. Biz dernek olarak tüm hayallerin gerçekleştirilmesi için ilgili kurumların takipçisi olacağız. Hayaller içinde en önemli konulardan birinin şehrin kurumsal bir logosunun olması gerektiğini gördük. Biz şehrin kurumsal bir logosunun olması konusunda da takipçi olacağız ve gerekli çalışmaları ilgili kurumlarla yapacağız. Ben sivil toplum kuruluşlarının görevi olan halk ile bürokrasi arasındaki köprüyü kurduğumuza inanıyorum, bundan sonra da hayal yazan 1074 kişinin isteklerinin takipçisi olacağız” dedi.

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği, analiz dosyasını Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın başta olmak üzere, mecliste grubu olan parti başkanlarına, kaymakam ve belediye başkanlarına elden teslim edecek.