Kastamonu'ya 16 milyon avroluk atık su artıma tesisi

Yüzde 85'i Avrupa Birliği hibesi ile gerçekleştirilecek atık su arıtma tesisinin proje çalışmaları önümüzdeki yıl başlayacak.

  • 716
Kastamonu'ya 16 milyon avroluk atık su artıma tesisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'ya 16 milyon avroluk atık su arıtma tesisi yapılacak.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, eylül ayı belediye meclis toplantısında yaptığı konuşmada, kentle ilgili önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Atık su artıma tesisiyle ilgili önemli yol kat edildiğini vurgulayan Babaş, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Koordinasyonunda yürütülen Entegre Su Projeleri kapsamında yer alan Kastamonu Atık Su Arıtma Tesisi Projesi için 16 milyon avroluk bütçe Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu/Avrupa Komisyonu tarafından onaylandı. Bu kapsamda projenin finansman kararı alınmıştır. Söz konusu proje bütçesinin yüzde 85'i Avrupa Birliği hibe katkısıyla gerçekleştirilecektir." dedi.

Proje çalışmalarının 2019'da başlayacağını ifade eden Babaş şunları söyledi:

"Kastamonu Atıksu Arıtma Tesisi yaklaşık 30 yılı aşkın şehre hizmet vermesi planlanmakta olup iki kademeli olarak tasarlanmıştır. Yapılacak tesis 1. kademede ortalama günlük 31 bin 978 metreküp atık suyu, 2. kademede ise günlük ortalama 38 bin 267 metreküp atık suyu arıtabilecek kapasitede olacaktır. Entegre su projesi kapsamında projenin master plan ve fizibilite çalışmaları daha önce yapılmış olup projenin teknik yardım ve yapım işi sözleşmelerinin ihale süreçleri şu an devam etmektedir."

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.