Kastamonu'da 'Adalet Ormanı' oluşturuldu

İnfaz uygulamaları kapsamında Türkiye genelinde eş zamanlı olarak Adalet Ormanı oluşturma çalışmaları yapıldı.

  • 1262
Kastamonu'da 'Adalet Ormanı' oluşturuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Orman Haftası nedeniyle infaz uygulamaları kapsamında Türkiye genelinde eş zamanlı olarak Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlüleri ile Açık Ceza İnfaz Kurumu hükümlülerinin katıldığı Adalet Ormanı oluşturma çalışmaları kapsamında Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen arazide yapılan etkinlikle ''Adalet Ormanı'' oluşturuldu.

Adalet Ormanı oluşturma kapsamında fidan dikim etkinliğine, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, İdare Mahkemesi Başkanı Berkan Ayturan, Baro Başkanı Özgür Demir, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Özbek, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Orman Bölge Müdür Vekili Mahmut Şentürk ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Denetimli Serbestlik ve Kastamonu Açık Ceza İnfaz Kurumu personelleri katıldı.

"Ağaç ve orman sevgisini aşılamak en büyük gayemizdir"

Diktiğimiz her fidan birliğimizin beraberliğimizin nişanesi olacak diyen Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun; “Adalet Bakanlığımızın tüm ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlediği ‘Adalet Ormanı’ oluşturma projesi ile, ülke genelindeki fidan sayısını arttırmakla birlikte denetimli serbestlik tedbiri ile cezalarını çeken yükümlüler ile Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerin sosyal sorumluluk doğuran projelere katılmalarını sağlayarak topluma faydalı bir birey olmalarına öncülük etmektir. Ayrıca tüm topluma özellikle de geleceğimizin teminatı çocuklarımıza vatan sevgisi ile birlikte ağaç ve orman sevgisini aşılamak en büyük gayemizdir. ‘Kıyamet koparken bile elinizde bir fidan varsa dikiniz’ hadisi şerifini kendisine düstur edinmiş ağaca, fidana, ormana her daim hürmet göstermiş kah saz yapıp türkü yakmış, kah kaşık yapıp aşına yoldaş etmiş bebesine beşik, kaybettiğine tabut yapmış tabiatın dirilişine 'nevruz' deyip bayram etmiş bir milletin evlatları olarak bugünde yarında ebediyete kadar bu hassasiyetimizi koruyacağız'' dedi.

“Bunlar büyük hacimli ormanlar haline gelecek”

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz; ''Şimdi burada bir başka orman daha oluşturuluyor. Ekonomik faydayla birlikte belki ondan da daha ziyade bir sosyal sorumluluk çalışması olarak burada adalet ormanı oluşturulacak. Ülkemizin her ilinde bu orman oluşturuluyor. Bunlar bir araya geldiğinde eminim ki büyük hacimli ormanlar haline gelecektir. Burada dikilecek fidanlar belki bu işin merdivenin ilk basamağını oluşturacaktır. Ben bu törenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum ve adalet ormanımızın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Etkinlik kapsamında 150 çam fidanının dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikimi sonunda yapılan duayla birlikte katılanlara ikramlarda bulunularak Adalet Ormanı oluşturma etkinliği sona erdi.