Kastamonu'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Kastamonu'da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

  • 1932
Kastamonu'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Valiliği tarafından düzenlenen program, Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından okunan İstiklal Marşı’ndan sonra program Kastamonu Halk Eğitim Merkezinde devam etti.

Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, vicdan ölçüsünde yapıldığı sürece her mesleğin kutsal olduğunu düşünenlerden birisi olduğunu ifade ederek, “Ama öğretmenlik mesleğinin, diğer mesleklerle kıyaslandığında bir adım daha ileride olduğunun farkındayım. Bizler, çocukluğumuzda mahallelerimizdeki ağabeylerimizin ve ablalarımızın kitaplarıyla yetiştirildik. Zira bilgiler çok fazla değişmiyor. Ancak içerisinde bulunduğumuz dünyada teknoloji ve bilginin neredeyse ışık hızında yayıldığı bir ortamda bilgilerin her an değişebildiği bir ortamda öğretmenlerimize bu manada çok ciddi sorumluluklar düşüyor. Dolayısıyla belki öğrencilerimiz kadar hatta onlarda daha fazla çalışmak ve araştırmak zorunda olduklarını bilmelidirler. En yeni ve en taze bilgiyi ellerinde bir cevher gibi işleyerek topluma kazandırmak zorunda olduklarını da bildiklerinden bu çabayı, bu araştırmayı ara vermeksizin sürdürmeleri gerektiğinin altını çiziyorum” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlik mesleğinden emekli olan öğretmenler adına ise Selahattin Özdemir konuşma gerçekleştirdi.

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu da, “Hiçbir maddi karşılık beklenmeyecek kadar saygın ve fedakarlık gerektiren, sınırları okul ve sınırların sınırları kadar çizilmeyecek olan ve sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir öğretmenlik. Böyle kutsal bir görevin olan öğretmenliği bir gün anmak elbette yeterli olmayacaktır. Ancak birlik ve beraberliği sağlama, sorunları konuşma ve çözüm yolları arama en önemlisi de öğretmenlik gibi kutlar bir görev hakkında toplumun duyarlı ve bilinçli hale gelmesini sağlama açısından önemlidir. Bu açıdan 24 Kasım, biz öğretmenler için bir fırsat günü olarak değerlendirilmelidir” diye konuştu.

Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenler adına konuşan 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Gülizar İnce, 15 Temmuz gecesinin ülkenin geleceği ve bekası için önemli bir gün olduğuna değindi.

Yapılan konuşmaların ardından adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Okunan şiirlerin ardından Abdurrahmanpaşa Lisesi öğrencilerinden oluşan koro ekibi tarafından öğretmen marşı seslendirildi. Programda, emekli öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgesi” verilirken, 24 Kasım Öğretmen Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi.

Programa Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu İl Jandarma Komutanı Alb. Yavuz Selim Kapancı, Kastamonu Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.