Kastamonu'da Adli Yıl törenle açıldı

Kastamonu'da 2018-2019 Adli Yıl açılış töreni düzenlendi.

  • 425
Kastamonu'da Adli Yıl törenle açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adliye bahçesindeki Atatürk Büstüne Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kastamonu Barosu’nun çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Kastamonu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Rıza Ünel, “Adalet meşalesini cesaret ve özveriyle taşıma gayretinde olacağımızı belirtmek isterim. Bütün vatandaşlarımızın hukuk ve adalete olan güvenin en üst düzeyde olması için yargıdaki teşkilatımızın bir bütün olarak hakimi ile savcısıyla, avukatıyla ve personeli ile birlikte gösterdiği gayretin yeni adli yılda da sürdürülmesini temenni ediyorum. 2018-2019 adli yılının tüm yargı camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Adaletin en yüksek noktada tecelli edeceği bir adli yargı yılı olacağını düşünüyorum”
Adaletin en yüksek noktada tecelli edeceği bir adli yargı yılının olacağını düşündüğünü söyleyen Kastamonu Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz ise, “Yeni adli yılımızın öncelikle ülkemize, adli teşkilatımıza ve tüm milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm zorluklara rağmen canla başla çalışan teşkilatlarımız sayesinde daha güzel bir adli yıl geçireceğimizi, adaletin en yüksek noktada tecelli edeceği bir adli yargı yılı olacağını düşünüyorum. Adli yargımız, tüm unsurlarıyla güçlenerek görevine devam etmektedir. Tüm unsurları canla başla çalışmaktadır. Bunu herkes görmektedir. Tüm zorluklara rağmen en üst seviyede çalışmalar olduğunu düşünüyorum. İnşallah herkesin gayretiyle, tüm çalışanların gayretiyle, tüm unsurların çalışması gayretiyle bu yıl ve önümüzdeki yıllarda daha güzel geçireceğimiz adli yıllar, daha üst seviyede başarıların olacağı adli yıllar olacağını düşünüyorum. Herkesin başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“Araç ve Cide ilçelerimizde hakim ve savcı kalmamıştır”
Hakim ve Savcılar için yaz kararnamesinde Cide ve Araç ilçesinde hakim ve savcı kalmadığına dikkat çeken Kastamonu Baro Başkanı Av. Mehmet Çiftci, şunları kaydetti: “15 Temmuz sonrası ihraçlar ile istinaf mahkemelerine yapılan atamalar sonucu, taşrada kıdemli hakim ve savcı kalmadı denilecek noktaya ulaşmıştır. 2018 yılı yaz kararnamesinde Araç ve Cide ilçelerimizde görev yapan tüm hakim ve savcılar tayin edilmiş, yerlerine atama yapılmamıştır. Muhtemelen kura kararnamesi ile görevlendirme yapılacaktır. Böyle bir uygulamanın birçok sakıncalarının olduğu izahtan uzaktır. Adalet sistemimizin daha birçok sorunlarının olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir. Gönül arzu etmektedir ki, bu sorunlar en kısa sürede çözülsün. Lakin birikmiş bu sorunların birden çözülmesinin mümkün olmayacağı da bir gerçektir. Bu sebeple, siyasi irade ile birlikte yargının tüm unsurlarının bir araya gelerek, bu sorunların çözümünde elbirliği ile çaba göstermesinin gerekliliği açıktır” dedi.

Konuşmaların ardından çelenk sunma töreni sona erdi. Çelenk sunma törenine, Vali Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Özbek, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye personeli katıldı. Öğleden sonrası programda da Adliye Yemekhanesinde adli yıl açılışı nedeniyle kokteyl düzenlendi.