Kastamonu'da Bakırcılar Çarşısı Projesi hayata geçiriliyor

Kastamonu'da Bakırcılar Çarşısı ile 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme projelerinin yapım sözleşmesi imzalandı.

  • 1024
Kastamonu'da Bakırcılar Çarşısı Projesi hayata geçiriliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da Kefeli, Atabey ile İbn-i Neccar ve Bakırcılar Çarşısı’nın cehresini değiştirecek olan 193 adet tescilli ve tescilsiz binanın cephe iyileştirme projesinin yapım sözleşmesi Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın makamında imzalandı.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kültürel ve tarihi alanda gerçekleştirilecek en kapsamlı projelerden biri olarak lanse ettiği Bakırcılar Çarşısı ile 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme projelerinin Kastamonu’nun geleceğini aydınlatacağını vurgulayarak Dünya Kültür Miras Listesi hedefine emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

7 milyon 553 bin liralık projede imzalar atıldı

Göreve geldiği günden bu tarafa ‘Güçlü Kastamonu’ hedefi doğrultusunda modern şehircilik ve sosyal projelerin yanı sıra ‘vizyon projem’ diyerek Kastamonu’nun saklı hazinesi olan tarihini gün yüzüne çıkartmak adına büyük adımlar atan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 7 Milyon 553 bin 580 liralık Bakırcılar Çarşısı ile 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme projesinin yapım sözleşmesine imzayı attı.

193 adet yapının cephe iyileştirmesi yapılacak

Bakırcılar Çarşısı ile 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme projesinin yapım ihalesini alan Boğaziçi Kent Yapı Turizm İnşaat Taşımacılık Ticaret ve Sanayi Limitet Şirketi yetkilileriyle yapım protokolünü imzalayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, proje kapsamında 193 adet tescili ve tescilsiz binada cephe iyileştirme yapılacağını vurguladı.

“Kastamonu’nun geleceği için çalışıyoruz”

Kastamonu’nun geleceğinin kültüründe ve tarihinde saklı olduğunu yineleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Kastamonumuzun geleceği için çalışıyoruz. Bu projeler ilimizin geleceği için çok önemli. Bugün 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Bakırcılar Çarşısı Cephe İyileştirme yapım sözleşmesini imzaladık. İnşallah bu proje ve bunun gibi diğer projelerimiz Kastamonu’nun gelecekte önünü açacaktır” ifadelerini kullandı.

“5 milyon TL hibe desteği aldık”

2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Bakırcılar Çarşısı Cephe İyileştirme projelerinin Kalkınma Bakanlığı’nın Güdümlü projeler kapsamında KUZKA kanalıyla 5 Milyon TL’lik hibe aldığını da vurgulayan Başkan Babaş, Kalkınma Bakanlığına ve KUZKA yetkililerine teşekkür etti.

Her iki projenin de en geç 16 Nisan 2019 tarihinde tamamlanacağının altını çizen Başkan Babaş, “İhaleyi alan firmamız bu tarihten önce işi teslim edecektir. Tarihi Kent Merkezi’nde Kültür ve Geleneksel Üretim Temelli Turizm Cazibe Alanı yapım işi en geç 550 günde tamamlanacaktır. Bizler bu projeyi çok önemsiyoruz. Bundan ötürü ciddi bir çalışma yapılacak. Bizlerde yapılan işleri saniye saniye takip edeceğiz” dedi.

Ekim ayı içerisinde harç koyma töreni yapılacak

Bakırcılar Çarşısı ile 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme projesinin kültür ve turizm alanında tek seferde yapılan en kapsamlı proje olduğunun da altını çizen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, harç koyma töreninin ekim ayı içerisinde yapılacağını söyledi.

2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme projesinin rölöve ve restorasyon projelerini Kastamonu Belediyesi bünyesindeki uzman ekiplerin yaptığını Bakırcılar Çarşısı’nın ise rölöve ve restorasyon projesinin İstanbul Teknik Üniversitesi ve Kastamonu Belediyesi ekiplerinin birlikte projelendirdiğini de hatırlatan Başkan Babaş, “Bizim kültürümüze ve tarihimize ne kadar değer verdiğimiz buradan belli oluyor. Bu işler için kurduğumuz uzman ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor. Kastamonu Belediyesi’nde böyle bir ekibin bulunması da ilimiz adına bir şanstır. Hedefimiz Dünya Kültür Miras Listesi’ne Kastamonumuzun ismini yazdırmaktır. Bu yolda millete hizmet aşkıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.