Kastamonu'da bir proje daha hayata geçti

Küre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 'Evleri Onaralım, Yüzleri Güldürelim' projesi hayata geçirildi.

  • 1605
Kastamonu'da bir proje daha hayata geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından faaliyet alanları içerisinde yer alan barınma yardımları kapsamında 2016 yılı içerisinde 51 haneye toplamda 160 bin 762 TL barınma yardımı yapıldı.

Küre Kaymakamı aynı zamanda Küre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Nesim Işık, “2016 yılı köy ziyaretlerimde ve vakıf personellerimizin raporlarında ortaya çıkan ihtiyaçlar arasında vatandaşlarımızın barındığı, zaman geçirdiği mekânlarıyla ilgili eksiklikler görülmüştür. Bu eksiklikler doğrultusunda ilçe merkezinde ve köylerimizde yaşayan 3294 sayılı kanun kapsamında yer alan vatandaşlarımızdan evleriyle ilgili talepleri toplanmıştır. Toplanan talepler ihtiyaç önceliğine göre sıralanarak, kaymakamlığımız bünyesinde yer alan küresel sanatlar iktisadi işletmesi ve köylerimizde bulunan genç, çalışabilir işsiz vatandaşlarımızdan köy ulaşım konumlarına göre bakım onarım ekipleri oluşturulmuştur. Bu ekipler öncelikle talepleri tek tek gezip yerinde inceleme yaparak yaklaşık maliyet çalışmaları çıkarmışlardır. Yaklaşık maliyet çalışmaları ve vatandaş durum analizleri sonucunda oluşan tüm veriler Mütevelli Heyetimiz tarafından değerlendirilmiş ve taleplerin büyük çoğunluğu kabul edilmiştir. Projemiz toplamda 160 bin 762 TL iken bunu yaklaşık olarak 89 bin 407 TL’si Vakfımızın kendi öz kaynakları ile karşılanırken 71 bin 355 TL tutarda Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden talep edilerek kabul edilmiştir” dedi.

Yaklaşık 13 hanenin çatı tamiratı yaptırılırken, ayrıca 515 adet sac yardımı ve 37 hanenin de birincil derece ihtiyaçları içerisinde yer alan banyo, mutfak, lavabo, zemin ve tavan döşemelerinin değiştirildiğini söyleyen Kaymakam Işık, “Bu sayede vatandaşlarımızın daha sağlıklı şartlarda hayatlarını idame etmeleri sağlanmıştır. Aynı kapsamda yıkılmakta olan bir evimiz de projesi yapılarak yeniden inşa edilecektir. Vakıf barınma yardımı projemiz kapsamında aslında 2 farklı noktada vatandaşlarımıza destek sağlanmıştır. Birinci destek evleri onarılan vatandaşlarımız olurken ikinci destek onarımı gerçekleştiren 3294 sayılı kanun kapsamında yer alan genç ve çalışabilir vatandaşlarımıza az da olsa iş imkanı gelir kapısı sağlamasıdır. Barınma projemiz başarılı bir şekilde devam etmekte olup gelen talepler aynı şekilde değerlendirilip imkanlar dahilinde karara bağlanmaktadır” diye konuştu.