Kastamonu'da Osmanlıca Kursları Devam Ediyor

Kastamonu Yazma Eser Kütüphanesi'nde Osmanlıca Kursu devam ediyor.

  • 716
Kastamonu'da Osmanlıca Kursları Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Türkiye’nin 12 Yazma Eser Kütüphanesi’nden birisi olan ve tarihi Memleket Kütüphanesi binasında hizmet veren Kastamonu Yazma Eser Kütüphanesi, kültürel faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içinde 2014 yılı Aralık ayında açılan Osmanlıca Kursu’nun ardından, gelen yoğun talep üzerine 2015 yılında da Osmanlıca Kursu açıldı.

Hafta sonu başlayan Osmanlı Türkçesi İmlası Kursu’nda 16 kursiyer, Osmanlıca öğrenmeye başladı. Kurs Öğreticisi Erdal Arslan, sadece tarihçi ya da edebiyatçıların değil tarihe meraklı, ecdadını bilmek isteyen herkesin bin yıllık geçmişi olan yazıyı öğrenmesinin önemine vurgu yaparken, Türkiye’de son yıllarda Osmanlı Türkçesi’ne gösterilen ilginin sevindirici olduğunu ifade etti.

Halk Eğitim Merkezi ve Kastamonu Yazma Eser Kütüphanesi işbirliğinde açılıp 6 Mart tarihinde başlayan kurs, 64 saatlik ders programının ardından 24 Nisan tarihinde sona erecek. Kurs Öğretmeni Erdal Arslan, Kurs bittiğinde kursiyerlerin Osmanlıca Türkçe matbu metinleri rahatlıkla okur hale geleceklerini belirterek tüm kursiyerlere başarılar diledi.

EYÜP ŞEN (İHA)