Kastamonu'da sel mağdurlarına ödeme yapılacak

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kurban Bayramı öncesinde sel mağdurlarına 2 milyon 100 bin TL ödeme yapılacağını söyledi.

  • 1052
Kastamonu'da sel mağdurlarına ödeme yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına selden zarar gören vatandaşlar için acil yardım ödeneği talebinde bulunarak, Kurban Bayramı öncesinde sel mağdurlarına 2 milyon 100 bin TL ödeme yapılacağını söyledi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir’in girişimleri sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Cide Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hesabına sel mağdurlarının acil ihtiyaçları için 2 milyon 100 bin lira sosyal yardım ödeneği gönderdi. Kurban Bayramı öncesinde Cide’de selden mağdur olan vatandaşlara 2 milyon 100 bin liranın dağıtımını yapacaklarını söyleyen Murat Demir, yardımlar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya teşekkür etti.

Milletvekili Demir, sel afeti nedeni ile hasar tespit çalışmalarının sonuna gelindiğini belirterek, sel nedeni ile oluşan tüm zararların karşılanacağını kaydetti. Gönderilen acil yardım ödeneğinin hızla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını açıklayan Demir, “Bayram öncesi hemşerilerimizin selden dolayı uğradıkları zararların giderilmesi için çaba sarf ettik. Zannedersem birçok vatandaşımızın ihtiyacı giderilmiş olacak. Bu arada ayrıca AFAD’tan da bir kaç gün içerisinde bu yardıma ek bir ödenek daha gelecek. Hiç kimsenin endişesi olmasın devletimiz büyüktür, tüm yaraları saracak güçtedir. Yardım için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya teşekkür ederim” dedi.

Öte yandan, Cide Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yaptığı yazılı açıklamada, yardım ödeneklerinin hızla sel mağdurlarına ulaşabilmesi için konutları selden zarar gören ama ikametgahları İstanbul’da ya da başka illerde bulunan vatandaşların bu ödemelerden yararlanabilmesi için ikametgahlarını Cide’ye aldırmaları gerektiğini kaydetti.