Kastamonu'da Yangın: İki Aile Evsiz Kaldı

Kastamonu'nun Cide ve Şenpazar ilçelerinde çıkan yangınlarda, iki katlı ahşap evler tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken iki ailede evsiz kaldı.

  • 1451
Kastamonu'da Yangın: İki Aile Evsiz Kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Edinilen bilgiye göre, Kastamonu'nun Cide ilçesine bağlı Çakırlı köyünde Özcan Acar’a (63) ait evde akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı.

Yangın, kısa sürede büyüyerek evin tamamını sardı. Binanın araç yolu olmadığı için itfaiye ekiplerinin müdahale edemediği yangına, jandarma ekipleri ve köylüler müdahale etti.

Yangının diğer binalara sıçramaması için büyük çaba gösteren vatandaşlar kar, su ve toprakla yangını söndürmeye çalıştı. Olay sonrası iki katlı ahşap bina tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Binanın alt katının ahır olarak kullanıldığı ve iki büyükbaş havyanın ise alevler içinde yanarak telef olduğu öğrenildi. Yangın sırasında rüzgarın olmaması yangının büyüyüp diğer binalara sıçrayarak olası bir faciayı önlediği öğrenildi.

Öte yandan, Şenpazar ilçesine bağlı Küçükmutlu köyü Ardıçalan Mahallesi’nde Zeki Öz’e (49) ait iki katlı ahşap evde gece geç saatlerde sobadan çıkan kıvılcımlar sebebiyle yangın çıktı. Yangına evde uyurken yakalanan aile zorla kendilerini dışarıya atabildi. Köye yoğun kar sebebiyle ulaşımın olmaması sebebiyle itfaiye ekipleri müdahalede bulunamadı. Köylülerin çabasıyla söndürülmeye çalışılan iki katlı ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Evi tamamen yanan Zeki Öz’ün Ardıçalan Mahallesi’nde imamlık görevi yaptığı öğrenildi. Her iki yangınla alakalı soruşturma sürüyor.

MEHMET SALMAN (İHA)