Kastamonu'dan 213 araç çalan yediemin fareleri tutuklandı

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş çaplı soruşturma sonrasında Kastamonu'nun da aralarında bulunduğu 4 ildeki yediemin otoparklarından 426 araç çalan hırsızlar tutuklandı.

  • 2917
Kastamonu'dan 213 araç çalan yediemin fareleri tutuklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çeşitli borçlar nedeniyle yediemin otoparklarına çekilen araçların sahiplerinin borçlarını ödedikten sonra arabalarını almaya gittiklerinde ortaya çıkan akıllara durgunluk veren hırsızlık olayının failleri adaletten kaçamadı.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan bir ihbar ile ortaya çıkan büyük hırsızlık olayı gerçekleştirilen titiz çalışma sonrasında aydınlatıldı. Yapılan ihbar sonrasında harekete Bartın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından çalıntı araçlarla ilgili Ankara, Gaziantep, Çankırı, Tekirdağ ve Karabük’te belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda Kastamonu’da 213, Bartın’da 61, Ankara’da 133 ve Bilecik’te 55 aracın çalınmasıyla ilgili 12 şüpheli gözaltına alındı. Yediemin otoparkından araç çalan 12 şahıs 3 ay süren teknik takip sonucunda yakalandı.
Gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrasında İ.A., A.Y., M.K., H.A., E.Ç., S.V., M.K., Y.K., E.K., Ö.B., Y.K.Ö. ve S.C. gözaltına alınmıştı. Soruşturmanın genişletilmesi sonrasında 10 günden beri Bartın Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şahıslardan 6’sı tutuklanırken 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Banka ve maliyeye olan borçlarından dolayı polis tarafından bağlanarak, otoparka çekilen araç sahipleri borçlarını ödedikten sonra araçlarını yediemin otoparkında bulamıyordu. Araçların 12 kişilik hırsızlık çetesi üyeleri tarafından çalındığı ve sahte belgelerle değişik illerde satıldığı veya parçalanarak satıldığı saptanmıştı. Borçlarını ödedikten sonra araçlarını teslim ettikleri yedieminden geri almak için giden ancak araçlarını bulamayan vatandaşlar büyük şok yaşamamıştı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın halen devam ettiği öğrenildi.

Kazım BOLAT