Kastamonu'dan Uganda'ya uzanan iyilik harekâtı

Deniz Feneri Derneği Kastamonu Temsilciliği Ramazan ayında Uganda'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İl Temsilcisi Halit Bitkin Uganda'nın hayır duasının Kastamonu'yu sardığını vurguladı. 

  • 923
Kastamonu'dan Uganda'ya uzanan iyilik harekâtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya çapında 30 ülkede Ramazan faaliyetleri sürdüren Deniz Feneri Derneği, Kastamonu Deniz Feneri İl Temsilciliği olarak Uganda’da yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Kastamonu Deniz Feneri olarak yapılan Uganda çalışması kapsamında Cemal Usta Camisi,  Mehmet Feyzi Efendi Su Kuyusu ve yetim iftarı organizasyonları tüm hızıyla sürdürülüyor.

Deniz Feneri gönüllüsü Ramazan Duymaz ve bağışçı Abdurrahim Yüksel Uganda’da sürdürülen çalışmaları tamamlayarak Kastamonu’ya döndü. Yapılan çalışmalr hakkında bilgi veren Deniz Feneri Derneği İl Temsilcisi Halit Bitkin, Cemal Usta Cami’in Uganda Müftüsü, bölge imamları, mülki erkan ve halkın yoğun katılımı ibadete açıldığını ifade etti.

Bitkin yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Uganda Müftüsü Türkiye ve Kastamonu’daki hayırseverlere teşekkür edip hizmetlerin daim olmasını dileyerek yapılan bu eserlere sahip çıkacaklarını beyan ettiler. Konuşmaların ardından 234 metrekare Cemal Usta Camii dualarla ibadete açılarak ilk öğle namazı kılındı.  Mescidin yapımına ve açılışına şahit olan 4 Ugandalı Hristiyan genç bu manzara karşısında etkilenerek Müslüman oldu. Bağışçı ve gönüllümüzün birlikte şehadetleriyle beraber yapılan mescidin ne kadar isabetli olduğu ortaya çıkmıştır. Mescidin yan tarafına bay ve bayan lavaboları ve abdesthane de inşa edilerek hizmete başlamıştır” dedi.

“HAYIRSEVERLERİMİZİN YARDIMINI BEKLEMEKTEYİZ”
Mehmet Feyzi Efendi adına halen yapımı devam eden su kuyusunun çok yakında hizmete gireceğini belirten Bitkin:  “2016 Kurban Organizasyonu için Kastamonu temsilciliğimiz Uganda’ya gidecek ve Cemal Usta Camii yanına yapılan Mehmet Feyzi Efendi Su Kuyusunun açılışını yapacaktır. 30 bin TL’ye mal olan su kuyusu için hayırseverlerimizin yardımını beklemekteyiz” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK ADINA…
Ramazan ayı içerisinde birlik ve beraberlik adında iftar sofralarında bir araya geldiklerini ifade eden Deniz Feneri Derneği İl Temsilcisi Halit Bitkin: “Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle yaklaşık bin 200 yetim, fakir çocuk ve ailelerine bir hafta boyunca değişik bölgelerde iftarlar verdik. Ayrıca yetimhaneleri ve okulları ziyaret ettik. Bölgede kaderine terk edilmiş onlarca ailemizi bizzat evlerinde ziyaret ettik. Kastamonulu bağışçılarımızın 10 bin liralık fitre zekât ve sadakaları teslim ettik. Yine Ramazan Bayramı öncesi Uganda’daki temsilcilerimiz tarafından kaderine terk edilmiş yetimler ve ihtiyaç sahibi ailelerimiz için Kastamonulu hayırseverlerden topladığımız bağışların dağıtımını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Kazım BOLAT