Kastamonulu 4 Paşa ordudan atıldı

'Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname' Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

  • 23447
Kastamonulu 4 Paşa ordudan atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kararnameye göre Kastamonulu 4 yüksek rütbeli general ordudan atıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 87 general, 726 subay, 256 astsubay, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 30 general, 314 subay, 117 astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 32 amiral, 59 subay ve 63 astsubay ihraç edildi.

OHAL kapsamında alınması gereken tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnameye göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Çatalzeytinli hemşerimiz Tuğamiral Hasan Doğan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Tosyalı hemşerimiz Tuğgeneral Recep Sami Özatak ile İnebolulu hemşerilerimiz Tuğgeneral Orhan Gündüz ve Korgeneral Satı Bahadır Köse ordudan ihraç edildi.

BİR DAHA KAMUYA DÖNEMEYECEKLER

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden çıkarılan asker kişiler, mahkûmiyet kararı aranmaksızın askeri rütbe ve memuriyetleri alınacak ve bu kişiler yeniden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kabul edilmeyecek. Bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecek. Bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, denetim kurulu tasfiye kurulu üyeliği vesair görevleri de sona ermiş sayılacak.

LOJMANLARI 15 GÜN İÇİNDE BOŞALTACAKLAR

Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılan asker kişilerin silah ruhsatları ve pilot lisansları iptal edilecek ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecek. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacaklar. Bu kişiler hakkında Milli Savunma Bakanlığınca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunulacak. Bu bildirim üzerine ilgili pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilecek.

Kazım BOLAT