'Kastamonuluların tarihteki fedakarlığını unutmak mümkün değil'

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan 'Kastamonuluların tarihteki fedakarlığını unutmak mümkün mü?' dedi.

  • 1811
'Kastamonuluların tarihteki fedakarlığını unutmak mümkün değil'

Araştırmacı-Gazeteci Yazar İzzet Sarı ve TSYD Temsilcisi Murat Köse, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan'ı ziyaret etti.

İnebolu ve Kastamonuluların Kurtuluş Savaşı’nda çok büyük fedakarlık örneği sergilediğini ifade eden Başsavcı Gökhan Kapağan, “Şehit Şerife Bacı’yı, Rahime Kaptan’ı, Halime Çavuş’u ve daha binlerce şehit ve gazilerimize bugünkü gençlik olarak minnettarız” dedi.

Türkiye’nin bağımsızlık savaşı olan Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’nun dört bir tarafında kadın, çocuk, yaşlı demeden herkesin katkı sağladığını belirten Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, İstiklal Yolu olarak adlandırılan İnebolu-Kastamonu-Çankırı ve Ankara güzergahında yaşayan vatandaşların gerçekten cephe gerisinde olağanüstü mücadele verdiklerini büyüklerden ve tarih kitaplarından öğrendiklerini söyledi.

Araştırmacı-Gazeteci Yazar İzzet Sarı ve TSYD Temsilcisi Murat Köse’yi makamında kabul eden Başsavcı Gökhan Kapağan, uzun süre Kastamonu ile ilgili sohbet etti.

Kastamonu basınının emektarları Sarı ve Köse’yi kabulünde konuşan Başsavcı Kapağan, “Şayet bugünkü modern ve müreffeh bir Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyorsak, bunu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ve ona inanarak cepheye koşan ve cephe gerisinde olağanüstü katkı sağlayan İnebolu, Kastamonu, Çankırı, Ankara ve tüm Anadolu halkına çok şey borçluyuz. Onları unutmak ne mümkün. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” şeklinde konuştu.

Cephede tüm varlığıyla ‘olmak, ya da olmamak’ adına mücadele veren Mehmetçiği cephe gerisinde lojistik anlamda bir an bile cephanesiz bırakmayan İnebolu, Kastamonu, Çankırı ve Ankaralıların kağnılarla, atlarla gerçekten olağanüstü katkı sağladığını ifade eden Başsavcı Kapağan, “Ecdadımıza ne kadar dua etsek ve minnet beslesek azdır” dedi.

Sohbetin ardından İzzet Sarı bir süre önce yayımladığı “İstiklal Yolu” isimli kitabını Başsavcı Gökhan Kapağan’a takdim etti.

izzet sarı ve murat köse ziyaret