Kastamonu'nun vazgeçilmez yemeği 'Tirit'

Kastamonu'nun meşhur tirit ustası Bülent Köse baba mesleğini sürdürüyor.

  • 3717
Kastamonu'nun vazgeçilmez yemeği 'Tirit'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihi Osmanlı’ya dayanan Kastamonu’nun meşhur tiridi hem Kastamonuluların hem de yerli ve yabancı turistlerin vazgeçemediği lezzetlerin başında geliyor.

58 yıldır Yılanlı Camii yanında bulunan işyerinde meşhur Kastamonu tiridinin yapıldığını ve 4’üncü kuşak olarak devam ettiğini söyleyen usta Bülent Köse, meşhur Kastamonu tiridinin tarihinin Osmanlı’ya dayandığını, bu işin baba mesleği olduğunu, kentin mutfak kültüründe önemli yer tuttuğunu, yerli ve yabancı turistlerin muhakkak bu lezzeti tattıklarını belirtti.

Kastamonu’da spor faaliyetini sürdüren Erişen Spor Kulübü taekwondo sporcularına tirit ikramında bulunan Köse; “Tirit, susamsız simitler ilikli kemik suyu ile ıslatılarak sarımsaklı yoğurt, fırınlanmış kuru kıyma ve kızarmış tereyağı ile yapılan bir yemektir. Besin değeri çok yüksektir. Sporcu kardeşlerimiz tiridi mutlaka tercih etmeliler” dedi.

Köse, 11-16 Eylül’de yapılacak olan Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’na katılacak Erişen Spor Kulübü sporcularına başarılar diledi.

Kastamonu’nun meşhur lezzeti tiridi sporcularına ikram eden usta Bülent Köse’ye teşekkür eden Kastamonu Erişen Spor Kulübü yetkilileri Murat Şengül, Özay Dernek, Ebubekir Elmacı ve Reyhan Şengül; “Sporcularımız Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’na hazırlanıyorlar. ‘Tiridine bandım’ isimli Kastamonu türküsüne de adını veren tiridin içindeki malzemeler sporcu sağlığı için çok yararlı. Bu lezzeti herkesin tatması gerekli” dediler.