'Kastamonuspor için hiçbir fedekarlıktan kaçınmayacağız'

İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada, iki takım arasında güçlü iş birliği için hazırlanan protokole GMG Kastamonuspor'un dönüş yapmadığı belirtildi.

  • 3271
'Kastamonuspor için hiçbir fedekarlıktan kaçınmayacağız'

İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü'nce yapılan açıklamada; "Gazeteci Sayın İzzet Sarı’nın 28 Haziran 2021 tarihinde kaleme aldığı 'Vizyoner Kastamonulular neredesiniz?' başlıklı, GMG Kastamonuspor Kulübü’nün mevcut durumunu ele aldığı köşe yazısında kulübümüzün ‘olumlu olsa da’ adının geçmesi nedeni ile bu açıklamayı yapma zorunluluğu hâsıl olmuştur.

İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü, her yaş kategorisinde ulusal liglere katılan, gençlerimizin geleceğine katkı sağlayacak ulusal ve uluslararası projeler yürüten, ülkemizin güçlü kuruluşlarının sponsor olduğu, tüm gelir-giderleri şeffaf ve denetlenebilir, her şeyden önemlisi gücünü adından alan amatör ruha, profesyonel zihniyete sahip bir kulüptür.
Basına yansıdığı üzere GMG Kastamonuspor’un karşı karşıya kaldığı olumsuz durum herkes gibi bizleri de derinden üzmektedir. GMG Kastamonuspor’un güçlü, profesyonel, şeffaf, vizyoner ve denetlenebilir bir yönetime sahip olması tüm Kastamonuluların ortak arzusudur.

Kulübümüz, yüklenmiş olduğu misyon ve vizyon çerçevesinde gençlerimizin geleceklerine katkı sağlayacak vizyon projeleri hayata geçirirken 'İki Şehir - Tek Yürek' sloganıyla İstanbul ve Kastamonu arasında spor alanında köprü görevini yerine getirmek için tüm engellemelere rağmen çalışmalarına devam etmektedir. İki takım arasında güçlü iş birliği yapılması konusunda hazırlanan iş birliği protokolü imzalanmak üzere 10 Mayıs 2020 tarihinde GMG Kastamonuspor yönetimine gönderilmiş ancak tüm ısrarlarımıza rağmen tarafımıza herhangi bir dönüş yapılmamıştır.

GMG Kastamonuspor’un mevcutta yaşadığı içinden çıkılmaz durumun başlıca sorumluları herkesin bildiği üzere basiretsiz, beceriksiz, vizyonsuz ve iletişime geçmekten kaçan, biz değil her daim ben diyen yöneticilerdir.

Basına yansıdığı kadarıyla bildiğimiz gerçekçiliği tartışılır kulübün borç yükü hakkında çelişkili tutarlar havada uçuşmaktadır. Ayrıca bu borçların kimlere ve hangi kuruluşlara ait olduğu da tabiri caizse şehir efsanesine dönüşmüştür.

GMG Kastamonuspor üzerinden kendilerine kimlik kazanmak isteyen, siyasi ve ticari hayatlarına yatırım yapmak için her yolu mübah gören kişileri Kastamonu kamuoyu çok iyi bilmektedir. Bu samimiyetsiz insanları kurtarmak için özel sipariş yaptırılan spekülatif haberlere ve yapılan manevralara da aldanmamaktadır.

Kastamonu basınına yansıyan birbirinden farklı borç tutarlarının aksine kulübün gelir-gider tablosu, futbolcu-personel alacakları ve muhtelif borçlarla birlikte sürekli gündemi meşgul eden, her zaman yükselişte olan şahıs borçları ve temlikleri şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşıldığı takdirde memleketimize katma değer yaratmak ve geleceğin varisleri gençlerimize destek olmak için koşulsuz şartsız katkı vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.

En uzun yolculuklar bile tek bir adımla başlar. Adımız Kastamonu farkımız gönülden gelen hizmet aşkı, hedefimiz gücümüzün yettiği kadar gençlerimizin geleceğine ışık tutmak. İşte bu yolda Kastamonu sevdalısı tüm yol arkadaşlarımızla birlikte arzulanan hedeflere ulaşmak için her zaman olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğimizi ve İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak, şahısların değil memleketimizin marka değeri olan GMG Kastamonuspor’a yardımcı olmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı tüm Kastamonu kamuoyuna saygı ile duyururuz."