Kastamonuspor, Yeni Amasyaspor'u Mahkemeye Verdi

Kastamonuspor 1966 Kulübü, Yeni Amasyaspor Kulübü'nden şikayetçi oldu.

  • 1092
Kastamonuspor, Yeni Amasyaspor'u Mahkemeye Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 5. Grupta mücadele eden Kastamonuspor 1966 Kulübü, Yeni Amasyaspor Kulübü Başkanı Mustafa Ödübek’ten yaptığı açıklamalarında sporu dostluk, kardeşlik ve insanları kaynaştırma amacından uzaklaştırdığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 5. Grup ekiplerinden Kastamonuspor 1966 Kulübünün Asbaşkanı Tamer Tafracı, Kastamonu Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, 2014-2015 Süleyman Seba Futbol Sezonunda, her spor kulübü gibi şampiyonluk hedefiyle yola çıktıklarını ve bu kapsamda ciddi yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Bizim, bu sezonki şampiyonluk yolundaki en ciddi rakibimizde her zaman varlığıyla ve duruşuyla gurur duyduğumuz güzide kentimiz, tarihi şan ve şereflerle dolu şehzadeler kenti Amasya vilayetinin spor kulübü olan Yeni Amasya Spor Kulübü’dür. Oynadığımız her maç ama her maç öncesi ve sonrasında kulübümüz ile ilgili; sezon başından bu yana Kastamonuspor’un rakiplerinin, takımımızla oynayacağı maçın hemen öncesinde, ve sonrasında maçın hakemlerine, kulübümüz yönetimine ve hatta futbolcularımıza yönelik yaptıkları manipülatif, basın açıklamalarıyla, sosyal medya üzerinden hakemleri baskı altına almaya yönelik ve algı yönetimi içeren; sonuçları itibariyle de her maçta olmasa da bazı maçlarda başarıya ulaşan antrenör, başkan ve yönetici açıklamalarının, en son oynadığımız Termespor maçı öncesinde ve sonrasında şahit olmaktayız. Grubumuzda bulunan diğer değerli kulüpleri kurnazca hazırlanan açıklamalar ile algı yönetimi operasyonu yapan Yeni Amasya Spor Kulübü’nün başta başkanı ve yöneticileri diğer rakipleri kulübümüze karşı kışkırtma eylemlerine girdiği gibi bazı spor kulüplerinin oyuncularını kulübümüzde şu anda spor yapan bazı oyuncuları telefonla aratarak tuzak kurulmaya çalışıldığına dahi şahit olmaktayız” dedi.

1935 yılından bu tarafa futbol sporu yapılan kentin 1966 yılından itibaren de profesyonel olarak futbol mücadelelerinin içinde bulunduğunu, böyle bir tezgahın ve kurnazca hazırlanan algı yönetimine şahit olunmadığını açıklayan Av. Tafracı, “Kulübümüz, gerek Amasya gerek Samsun ve gerekse Kastamonu’daki yerel gazetelerde yayınlanan ve sosyal medya üzerinden kurulmak istenen tezgah ve kulübümüzün geçmişine ve sportif mücadelesine gölge düşürmek isteyen Yeni Amasya Spor Kulübü Başkanı Mustafa Ödübek’i de; sporun dostluk, kardeşlik ve insanları kaynaştırma amacından uzaklaştırarak, Türkiye Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 5’nci Grupta mücadele eden diğer dost şehirlerin spor kulüplerinin yöneticilerini ve taraftarlarını kışkırtarak toplumu bölmeye ve kışkırtmaya yönelik eylemlerinden dolayı mahkemeye verdiğimizi; devamında Yeni Amasya Spor Kulübü ve iş birliği içinde olduğunu tespit ettiğimiz bazı kulüpler ile ilgide resmi internet sitesinden şehrimizi ve kulübümüzü rencide edici beyanlarda bulunduğundan dolayı tazminat davası açacağımızı da buradan bildirmek isteriz” diye konuştu.
Tafracı, şöyle devam etti: “Kastamonu Spor Kulübü olarak, planlanan algı yönetimi ve maçların hakemlerini etkilemeye yönelik manipülatif açıklamalar karşısında, Türkiye Futbol Federasyonu ve kurullarını göreve davet etmekle birlikte, söz konusu açıklamaları kınadığımızı da kamuoyunun bilgisine sunarız. Ülkemiz futboluna önemli hizmetleri olduğuna inandığımız Yıldırım Demirören başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu’nu bu kurnazca tezgahlara karşı önlem alacağını umuyor ve bu tür açıklamalarla toplumu germeye çalışan spor kulüplerinin başkan ve yöneticilerine karşı gerekli cezai işlemleri yapacağına inanıyoruz”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)