Kastamonu'ya 5 yıldızlı öğrenci yurdu

İhlas Vakfı ile Şaban-ı Veli Eğitim, Kültür ve Sağlık Hizmetleri Derneği'nin müştereken yürüttüğü proje kapsamında, Kastamonu'da yapımı devam eden 200 kişilik öğrenci yurdunda sona yaklaşıldı.

  • 2659
Kastamonu'ya 5 yıldızlı öğrenci yurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’nun Kuzeykent Mahallesi’nde yapımı devam eden 200 kişilik öğrenci yurdunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yüzde 60’lık kısmı tamamlanan öğrenci yurdunun hayırseverlerin katkısıyla bu yılın Eylül ayına yetiştirilmesi hedefleniyor.

Öğrenci yurdunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Şeyh Şaban-ı Veli Eğitim Kültür Derneği Başkanı Enis Köklü, İhlas Vakfı ile birlikte Kastamonu’ya kazandıracakları öğrenci yurdunun hayırseverlerin katkıları ile alınan 2 bin metrekarelik arsa üzerine yapıldığını söyledi. Yurdun 6 katlı olacağını ve inşaat bitiminde toplam 4 bin 800 metrekarelik kapalı alan ile 200 öğrenciye hizmet vereceğini belirten Köklü, yurtta öğrencilerin her türlü ihtiyacının düşünüldüğünü ifade ederek, hazırlanan projede konferans salonları, 250 kişilik yemekhane, lokal, 250 kişilik mescit, çok amaçlı salonlar, çalışma, toplantı ve dinlenme odaları ile spor odaları olacağını, ders çalışma alanları ile özel toplantı salonları, 250 kişilik konferans salonu ve diğer çok amaçlı salon ve yemekhanesi ile hizmet vereceğini belirtti.

Şu anda yurdun kaba inşaatının tamamlandığına dikkat çeken Köklü, “Arsa alımından kaba inşaatının tamamlanmasına kadar hayırseverlerin çok yardımlarını gördük. Bundan sonraki devam eden inşaatın da tamamlanması için hayırseverlerden yardımlarını bekliyoruz” dedi.

Yurdun yüzde 60’lık kısmının tamamlandığını açıklayan Köklü, şunları kaydetti:

“Yurdumuzu bu yılın Eylül ayına bitirmeye çalışıyoruz. İnşaata şu anda 2 milyon 500 bin TL civarında bir harcama yapıldı. İnşaatın yüzde 60’ı tamamlandı. Geri kalan kısmı da yine hayırseverlerin, yardımseverlerin destek ve yardımlarıyla inşallah tamamlayacağımıza inanıyoruz.”

Yurdun 200 öğrenci kapasiteli olacağını belirten Köklü, hem lise hem de üniversite öğrencilerinin yurtta kalabileceğini ve diğer bunlara bağlı kursiyer öğrencilere hitap edecek şekilde yurdun yapılmasının düşünüldüğünü söyledi. Öğrencilerin sadece yatıp kalkması için yurt yapmadıklarını aksine öğrencilerin daha rahat etmesi, huzurlu bir şekilde kendilerini geliştirmeleri konusunda sosyal alanların da mevcut olduğunu söyleyen Köklü, “Bizler, gençlerimize faydalı olmak için bu yurdu yapmaya karar verdik. Özellikle devletimize, milletimize, kanunlarımıza bağlı, tarihini ve ecdadını seven milli-manevi değerlerimize bağlı gençliğin yetiştirilmesi için devletimize ve milletimize yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Amaçlarını hayata geçirmek için dernek ile dernek yönetim kurulunun ve İhlas Vakfı’nın büyük desteklerini gördüklerini belirten Köklü, şöyle konuştu:

“Bunların dışında hayırseverlerin de büyük desteklerini gördük. İnşallah yurt tamamlanıp da gençlerimize hizmet vermeye başladığı zaman hayırseverlerin ve bizlerin istediği neticeleri de alacağımıza inanıyorum. Bunlar, gençlerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı özellikle devletimizin kanunlarına bağlı gençler olarak yetiştirmek, onların kendilerine, ailelerine ve memleketimize faydalı olmaları için destek vermektir.”