Kastamonu'ya 7 Adet Ambulans Daha

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu'ya 2015 yılı içerisinde 7 adet daha ambulansın gönderileceğini belirterek, 'Yeni 7 ambulans, Kastamonu'ya Acil Sağlık Hizmetlerinde bir basamak yukarıya taşıyacaktır' dedi.

  • 1077
Kastamonu'ya 7 Adet Ambulans Daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et


2014 yılı içerisinde Kastamonu merkez ve ilçelerine halkın hizmetine sunulmak üzere 7 adet ambulansın ve bir adet UMKE aracının müjdesini verdiklerine işaret eden Gülşen, “İlçelerimizden gelen yoğun talep üzerine Sağlık Bakanımız Uzm. Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Sağlık Bakanlığı bürokratları ile istişarelerimiz sonucu Kastamonu’ya Acil Sağlık Hizmetleri’nde kullanılmak üzere 7 adet daha Ambulans kazandırdık. Yeni 7 Ambulans 2015 yılında Kastamonu’ya Acil Sağlık Hizmetleri alanında bir basamak daha yukarıya taşıyacaktır. Önümüzdeki günlerde Kastamonu’da Ambulanslarımızı teslim alacağımızın mutluluğunu halkımızla paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

Türkiye genelinde 2 bin 155 adet istasyon, 4 bin 468 kara ambulans, 17 adet helikopter, 3 adet uçak ve 6 adet deniz ambulansı ile acil sağlık hizmetlerinin 7 gün 24 saat kesintisiz yürütüldüğünü vurgulayan Gülşen, “2014 yılında Kastamonu’da Acil Sağlık Hizmetleri, 23 aktif istasyon, 58 Ambulans ve 195 tecrübeli personelle kesintisiz yürütülmüştür. 2015 yılında Ambulans sayımız 65’e istasyon sayımız 32’ye çıkacak, personel sayımız 330 olacaktır. Yeni 7 adet Ambulansımız çift taraflı açılabilen sürgülü kapılı araçlardır. Son teknoloji ile donatılan Ambulanslarda trafik takip kamerası, havalı süspansiyon kullanılmış ve uydu araç takip sistemi ile takip edilmektedir. Kastamonulu hemşerilerimiz her zaman, her alanda daha iyi hizmetlere layık olduğuna inanıyor, tam donanımlı 7 ambulansın başta cefakâr çalışan sağlık personeline ve Kastamonulu hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)