'Kastamonu'ya değer katmak için işimiz olan Belediyeciliğe bakıyoruz'

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, Millet Bahçesi ve Atık Su Arıtma Tesisi'nin ihale ve yapım tarihlerini açıkladı,

  • 557
'Kastamonu'ya değer katmak için işimiz olan Belediyeciliğe bakıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, Milletvekili Metin Çelik, Belediye Meclis üyesi adayları, AK Parti il, ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyelerinin katılımlarıyla Kuzeykent İş Merkezi esnafını ziyaret etti. Başkan Babaş akşam ise sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın ile Kastamonu’ya seslendi.

Başkan ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, vizyon projeleri arasında yer alan Millet Bahçesi’yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Babaş, “Millet Bahçesi projemiz Bakanlık tarafından ihalesi yapılmak üzere TOKİ’ye gönderildi. Bu dev eserin ihalesi en geç Nisan ayı içinde yapılacak. Yine Atık Su Arıtma Tesisimizin yapım işini alacak firma Nisan’ın ilk haftası belli olacak ve Mayıs ayı içerisinde yapım başlayacak. Kastamonumuza hayırlı olsun” dedi. Başkan lafa değil işi olan Belediyeciliğe odaklandığını da iletti.

"Projelerimize yoğunlaştık ve birbir neticelendiriyoruz"

Kastamonu’yu geleceğe hazırlayacak 125 proje hazırladıklarının altını çizen Başkan Babaş, projelerimizi açıkladığımız gün itibariyle çalışmalara başladıklarını ileterek, “Kastamonu’nun dedi koduyla, çamur at izi kalsın anlayışıyla yada kısır çekişmelerle kaybedecek zamanı yok. Kastamonu huzurlu bir kent ve bu huzuru bozmak isteyenler gereken cevabı zamanı geldiğinde alacaklar. Bizler şehrimizin kayıp yaşamaması adına var gücümüzle projelerimize yoğunlaştık ve bir bir neticelendirmeye başladık. Bakın kısa sürede 250 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi, toplam 5 bin kişinin istihdam edileceği Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi, Millet Bahçesi, Vahşi depolama alanlarının ıslahı ve Atıksu Arıtma Tesisi 2019 yatırım programına alındı. İşte bu merkezi hükümetle yerel yönetimin entegreli çalıştığının, lafa söze değil icraata baktığının bir göstergesi oldu” diye konuştu.

"Kastamonu'nun her kesimine hitap edecek bir proje"

Başkan açıklamalarında şunları söyledi: “Kuzeykent’te 240 dönüm alan üzerine kurulacak Millet Bahçesi projemiz Kastamonu’nun her kesimine hitap edecek bir projedir. Proje en geç Nisan ayı içerisinde ihale edilecek. Kastamonu’ya dev bir eser kazandıracağız. Millet Bahçesi projemiz içerisinde, iki adet millet kıraathanesi, Millet Meydanı, 10.000 m2 lik biyolojik gölet, tüm alanı kapsayacak bisiklet yolu, yürüyüş yolları, oturma ve dinlenme alanları, mangalsız piknik alanı, cam seyir terası, her yaş gurubuna uygun çocuk oyun alanları, doğal tırmanma alanı, macera parkuru, mangala ve ahşap labirent parkurları, Çocuk Kütüphanesi, Çocuklar için ahşap oyuncak atölyesi, Eğitim amaçlı hobi bahçesi, Çocukların hobi bahçesinde ürettikleri ürünlere yönelik teşhir ve satış ünitesi, Yerli tohum takas ünitesi, At binicilik eğitim alanı, Bilim Merkezi ve Açık Hava Bilim Sergi Alanı yer alacak. Ayrıca Engelli kardeşlerimizin her noktaya rahat ulaşabilirliği düşünüldü ve Engelsiz Park uygulaması da burada yapıldı. Her metrekaresinde 7’den 77 ye her vatandaşımızın dolu dolu vakit geçirebileceği Millet Bahçemiz Kastamonumuza hayırlı uğurlu olsun."

"Atık Su Arıtma Tesisi'nde Uygulama İhalesi Nisan başında tamamlanacak"

"Kastamonu bildiğiniz üzere Türkiye’nin en temiz ili. Şehrimiz Sıfır Atık projeleri kapsamında da öncü konumunda. Yine KASMİB vasıtasıyla kurduğumuz Çöp Gaz Elektrik Tesisimiz’de yıllık 7 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak bir üretim gerçekleştiriyoruz. Şimdi yıllardır eksik kaldığımız bir konu vardı. O da Atık Su Arıtma Tesisi. Gerçekten dev bütçe gerektiren dev bir projeden bahsediyoruz. Hemen konuşmamın başında müjdeyi vermek istiyorum. Atık Su Arıtma Tesisi’nin Müşavirlik ihalesinin tamamlandığını açıklamıştık. 5 Mart itibariyle inşaat ihalesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Koordinasyonu dosyalarını teslim eden firmaların inceleme sürecini başlattı. Teklifleri tek tek kontrol ediliyor. Belediyemizden beş kişilik işinin ehli bir kadro orada bu çalışmaların yakinen takip ediyor. Tahmin ediyorum bu ay sonu Nisan başı itibariyle işi alacak firma açıklanacak. Mayıs ayı içerisinde ise Atık Su Arıtma Tesisi yapımına başlanacak. Kastamonumuza hayırlı uğurlu olsun."

"İlimize 30 yılı aşkın bir süre hizmet edecek"

"Tesisle ilgili biraz bilgi vermem gerekirse Dereköy civarında 41 bin metrekarelik alanda bizler gerekli kamulaştırmaları yaptık. Gerekli olan fizibilite çalışmalarını da hazırladık. Söz konusu proje bütçesinin yüzde 85’i AB hibe katkısıyla gerçekleştirilecek, yine yüzde 6 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bir hibesi söz konusu. Yani projenin yüzde 91’i hibe. Kastamonu Atıksu Arıtma Tesisi’nin yaklaşık 30 yılı aşkın şehre hizmet vermesi planlanmakta. Tesis; 1. Kademede ortalama günlük 31 bin 978 metreküp atık suyu, 2. Kademede ise günlük ortalama 38 bin 267 metreküp atık suyu arıtabilecek kapasitede olacak. Atık Su Arıtma Tesisi’yle ilgili son sözümüz. Hayırlı uğurlu olsun Kastamonu. Buradan projede emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum."

"Türkiye'nin en az borcu olan belediyelerden biriyiz, bize en yakın borcu olan belediyeye bir baksınlar"

"Ben bu konuyu gerek belediye meclisimizde gerekse basın açıklaması yoluyla daha önceden de duyurdum. Konuyu anlattım. Yine anlatayım. Şunu açıkça söyleyeyim Kastamonu Belediyesi İller Bankası’na en az borcu olan belediyelerden biridir. Bu borç da 15 yıl vadeli, alt yapı ve araç alımları için kullandığımız kredilerdir, uzun vadeli borçlardır. İller Bankası noktasında bize en yakın belediyelerin incelenmesini istiyorum. Söylenti üretmeye çalışanlar soruşturun, bakalım onların ne kadar borçları var. Bizler görev süremiz içerisinde belediyemizi iyi yönettik, kaynaklarımızı etkin ve verimli kullandık. Üretici bir belediyeciliği her zaman ön plana taşıdık. Merkezi hükümet ile entegreli çalışmalarımızla Kastamonu kazandı.”