KATAR, Kastamonu'yu tanıyacak

Dev bütçeli Katar, BAKAF 2018'e geliyor.

  • 973
KATAR, Kastamonu'yu tanıyacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hemşerimiz Hüseyin Karadeniz’in önderliğinde hayata geçirilen BAKAF 2018 Katar’da görücüye çıktı.

Katar Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak 29 Nisan’da başkent Doha’ya giden İstamonu Fuarcılık heyeti, yönetim kurulu başkan yardımcısı Mohammed Bin Towar Al Kuwari ve genel direktör Salih Bin Hamad Al Sharqi’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıda ekonomik ve ticari alanlarda iş birliklerini geliştirmeye yönelik konuları ele aldı. Toplantıda Katar Ticaret ve Sanayi Odası 27-30 Haziran tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenecek Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İşbirliği Fuarında (BAKAF 2018) onur konuğu ülke olarak katılmayı kabul etti.

Burada konuşan İstamonu Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz Türkiye’nin ilk bölgesel fuarı BAKAF2018’e Katar’ın katılmasıyla bölgede ekonomik gelişmelerin hızla artacağını söyledi.

Türk Dünyası Kültür Başkenti vurgusu

Karadeniz, Batı Karadeniz illeri arasında UNESCO miras listesinde yer alan yapıtlar ve eserlerin olmasının bölgeyi anlamlı kıldığını belirterek 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Kastamonu’nun da Türkiye’nin 81 vilayeti arasında önemli bir önceliğe sahip olduğunu ve Batı Karadeniz’de yer almasının bölgeye ayrı bir değer kattığını vurguladı.

Ankara ve İstanbul gibi stratejik öneme sahip iki metropol arasında kalan bölgeye yapılacak her türlü çalışma ve yatırımın geri dönüşleriyle hem Batı Karadeniz’e hem de yatırımcısına büyük yararlar sağlayacağını ifade eden Karadeniz, “İki dost ülke arasındaki siyasi ve ticari stratejik ortaklığa bağlı olarak özel bir iş birliğine de adım atılacak” dedi.

Mohammed Bin Towar Al Kuwari: Projeyi her açıdan önemli buluyoruz

Katar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mohammed Bin Towar Al Kuwari ise yaptığı konuşmada, Batı Karadeniz ve illerini ilk kez duyduklarını ifade ederek “Az önce izlediğimiz videoda muhteşem bir görsel şov vardı. Biz BAKAF 2018’le birlikte hem kendimizi Türk halkına tanıtmak hem de Batı Karadeniz’i tanımak istiyoruz. Biz bu projeyi Türkiye ile artan bağlarımızın daha da güçlü hale gelmesi için önemli buluyoruz” diye konuştu.

Mohammed Bin Towar Al Kuwari BAKAF2018 Fuarında Katar tanıtım standına ek olarak B2B ve Uluslararası Zirve, 2022 Dünya Kupası tanıtımı, Katar Türkiye Stratejik Dostluk sergisi gibi kendilerini ifade edebilecekleri hizmetleri alacak olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

BAKAF, Türkiye’de her açıdan bir ilk olacak

Katar Ticaret ve Sanayi Odası 29 Nisan tarihinde İstamonu Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz ve MÜSİAD Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu Başkanı Zeki Güvercin öncülüğünde Türk heyetini ağırladı. 27-30 Haziran tarihleri arasında Kastamonu’nun da tanıtım standının bulunduğu Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İşbirliği Fuarı’nda Katar, onur konuğu ülke olarak yer alacak. Katar Ticaret ve Sanayi Odasının katılım sağlayacağı fuarda turizm, sanayi ve eğitim sektörlerine yönelik iş birliği toplantıları düzenlenecek. Fuar sonrası Katar heyeti Kastamonu, Düzce, Bolu, Bartın, Çankırı Karabük, Sinop ve Zonguldak illerini kapsayan iş gezisi düzenleyecek.