Katar, köy toplantısına katıldı

İYİ Parti Kastamonu Milletvekili adayı Ahmet Katar, Parmaklı Türbe'de köy toplantısına katıldı.

  • 1052
Katar, köy toplantısına katıldı

Toplantıya katılmak için gelen vatandaşlara kendini tanıtarak sözlerine başlayan İYİ Parti Kastamonu 1'inci sıra Milletvekili adayı Ahmet Katar, "Neden siyasete girdiğimi merak edenler oluyor. İçinizden biri olarak sizin sesiniz olmak için yola çıktım. Köylünün, esnafın, işçinin ve sanayicinin sorunlarını bildiğim için yola çıktım. Kastamonu’da STK’ların, vakıfların sorunlarının siyasi lobi olmadan çözülemeyeceğini anladığım için yola çıktım. Ankara’da siyaseten güçlü bir lobi yaratabilirsek ancak başarılı olabiliriz. Kastamonu’nun 13 bin kilometrekare yüz ölçümü var. Bunun 10 bin kilometrekaresi ormanla kaplı. Biz ağacın merkeziyiz ama ahşabın merkezi değiliz. Maalesef sadece bu işin hamallığını yapmak zorunda kalıyoruz. Tomruğu dağdan biz indiriyoruz, en zor işi biz yapıyoruz ama katma değer yaratamadığımız için kaymağını başka şehirler yiyor. Biz İYİ Parti olarak orman köylüsünün hakkını teslim edeceğiz. Ormanları köylü koruyor, ormanın faydasından da köylü yararlanacak." dedi.

"Verilen destek yeterli değil"

Katar, "Biz köylerimizi her şekilde destekleyeceğiz. Her köyümüzde öğretmen, ziraat mühendisi ve veteriner olacak. Tohumlamalar köylerde yapılacak. Köylüye destek veriyoruz diyorlar ama bu destek kesinlikle yeterli değil. Tohumun, gübrenin, mazotun tamamını size bedava vermekte çözüm değil. Üreticinin ürettiği ürünün taban fiyatının olması lazım. Bunun en büyük sıkıntılarından birini Taşköprü’de görüyoruz. Biz çiftçiye şu desteği verdik, bu desteği verdik diyorlar. Ama sarımsak 2 lira 3 lira olduktan sonra, çiftçi ürettiğini hak ettiği değere satamadıktan sonra vermiş olduğunuz desteklerin hiçbir anlamı kalmıyor." diye konuştu.

"Kastamonu'da seçilen de atanan da heyecanlı olmalı"

Ahmet Katar, "Kastamonu’da en büyük eksik heyecan eksikliğidir. Kastamonu’da un var, şeker var, yağ var ama helvayı yapacak kimse yok. Biz bu heyecanı bitmiş siyasetçilerden kurtulacağız. Ama aynı zamanda Kastamonu’ya gelen bürokratlarda da heyecan olması gerekiyor. Örnek veriyorum, Tarım İl Müdürü akşama kadar ÇKS’ye giriş yapmayacak. Vatandaş gelirse cevap verecek, gelmezse oturacak. Böyle bir dünya yok. Böyle bir hizmet anlayışı yok. Kastamonu’da seçilen de atanan da heyecanlı olmalı, memlekete hizmet için yanıp tutuşmalı." diye konuştu.

"Gece gündüz çalışmaya talibim"

Katar, "14 Mayıs’ta sizden Kastamonu için oy istiyorum. Sizi Ankara’da en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Ben heyecanı ve özgüveni yüksek bir siyasetçiyim. Bu memleketin sesi olmaya, sorunlarının çözümü için gece gündüz çalışmaya talibim." ifadelerini kullandı.

Bazı köylerdeki sağlık ocaklarının kapandığına ve atıl vaziyette bulunduğuna değinen Katar, "Eğer biz bu sağlık ocaklarımızı verimli bir şekilde çalıştıramazsak, hastanelerimiz sağlık ocağı gibi çalışmaya başlar. Şu an ki durumumuz budur. Kastamonu Devlet Hastanemizde doktor yok, herkes sevk ediliyor ama aynı zamanda otoparklarda da yer yok, araba çekemiyorsunuz." dedi.

"Öğrenince içim acıdı"

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı ile ilgili de konuşan Katar, "Şeyh Şaban-ı Veli Vakfımız hala kamuya yararlı bir vakıf değilmiş, öğrenince içim acıdı. Kamuya yararlı vakıf olmayınca kimse bağış yapmıyor, vakıf yeterli geliri elde edemediği içinde çalışmaları maalesef yetersiz kalıyor. Şeyh Şaban-ı Veli, Türkiye’nin dört manevi direğinden biridir. Böyle bir manevi değerdir Şeyh Şaban-ı Veli. Ama bu dört manevi değerden sadece Şeyh Şaban-ı Veli’yi yaşatmak üzere kurulan vakıf, kamuya yararlı bir vakıf değil. Biz derhal bu soruna el atacağız. Biz Hz. Pir’e sahip çıkamadıktan sonra neyin uğraşını veriyoruz." diye konuştu.