Kayakseverler, Ilgaz Dağı'na Akın Etti

Ilgaz'a kayak tutkunlarının ilgisi giderek artıyor.

  • 555
Kayakseverler, Ilgaz Dağı'na Akın Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağında, bu sabah yapılan ölçümlerde kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı belirtildi. Hava sıcaklığının eksi 5 derece olduğu zirvede, tatilciler kayak yapmanın doyasıya keyfinin yaşıyor.

Kastamonu’da bu sabah yapılan ölçümlerde, son günlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte kar kalınlığının 70 santimetreyi geçtiği belirtildi. Gündüz sıcaklığının 5 derece, gece sıcaklığının ise eksi 5 derece civarında seyrettiği Ilgaz Oteller Bölgesi’nde, Kastamonu Meteoroloji Müdürlüğünün tahminlerine göre, kar yağışının hafta içerisinde aralıklarla devam edeceği bildirildi. Şuan itibariyle açık bir havanın hakim olduğu Ilgaz Dağında, hafta sonu kayakseverler akın etti.

KAYAK TUTKUNLARI ILGAZDAN VAZGEÇMİYOR

Türkiye’nin önemli kış merkezlerinden olan Ilgaz Dağı’ndaki oteller, hafta sonları yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşırken, hafta içi yer yer boşluklar olduğu belirtildi. Hafta sonunu kar ve kayak keyfiyle geçirmek isteyenlerin yanı sıra komşu illerinden tur otobüsleriyle gelen yüzlerce insan, Ilgaz’ın eşsiz doğasında kayak yaparken gönüllerince de eğleniyor.
Başta Kastamonu’ya yakın iller Ankara, Samsun, Bartın, Karabük, Çankırı ve Zonguldak olmak üzere aralarında İstanbul’unda bulunduğu çok sayıda kentten kayak sporcuları ve meraklıları Ilgaz Dağını tercih ediyor.

ILGAZ’A İLGİ GİDEREK ARTIYOR

Özellikle çocuklar ve gençler, eğitmenlerden kayak dersleri aldı. Eğitimli olanlar ise, kayak parkurunda kaymayı tercih etti. Yoğunluk nedeniyle telesiyejler önünde uzun kuyruklar oluştu. Kar yağışının sürdüğü Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda iş makineleri yolların kapanmaması için sürekli çalışma yürütüyor. Dağa, zincirsiz ya da kar lastiği olmadan çıkılmıyor.
Otelle Bölgesinde yetkililer, Ilgaz Dağı’na bu yıl itibariyle beklediklerinden fazla bir ilginin giderek arttığını söyledi. Ocak ayından itibaren ciddi yoğunluk yaşamaya başladıklarını ifade eden yetkililer, “Vatandaşların kayak merkezine ilgisi bizleri memnun etti. Tesislerimiz müşterilerle doldu. Kimi müşterilerimiz kayak eğitimi alıyor, kimileri ise zaten tecrübeli, bu sporu yapıyor. Eşsiz doğal güzellikleriyle tanınan dağımızda, tatilcilerimiz güzel vakit geçiriyor” dedi.

Ilgaz Dağına kaymak için gelen kayakseverlerde, Ilgaz Dağının eşsiz doğası ve manzarası karşısında kaymanın mutluluk verici olduğunu belirtti.

Yetkililer, yeni kar yağışının beklendiği Ilgaz Dağında, kar kalınlığının daha da artmasıyla kayarseverlerin ilgisinin daha da artacağını beklediklerini söyledi.

(İHA)