Kayıcı "Kick Boks halk sporudur"

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı Kastamonu'yu ziyaret etti. 

  • 1460
Kayıcı &quotKick Boks halk sporudur"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı Kastamonu’ya gelerek şehirdeki salonları ve Kick Boks antrenörlerini ziyaret etti.

Cem Sultan Bedesteni’nde iftar yemeğine katılan başkan Kayıcı daha sonra Saat Kulesi’nde bulunan çay bahçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Daha önce de Kastamonu’ya geldiğini belirten başkan Salim Kayıcı; Kastamonu küçük çok güzel tipik bir Anadolu şehri, insanları sıcak, her taraf yemyeşil. Burada hakikaten güzel bir iftar açtık ve çok mutlu olduk ifadelerini kullandı.

KASTAMONU İÇİN FARKLI PROJELERİMİZDE OLACAK
Kastamonu’daki spor salonları hakkında konuşan Kayıcı, “Kick Boks adına burada Taşköprü’den hocalarımız var. Merkezde Talha Spor Kulübü, İl Temsilcisi Murat Şengül hocamız, diğer hocalarımız, Azerbaycan’lı olup burada yaşayan Eldar Elizade kardeşimiz var. Arkadaşlarımız spora gönül vererek ellerinden geldiğince Kick Boks için çalışıyorlar. Kick Boks’un ilçelere kadar ilerlemesi Kick Boks camiasının artık ne kadar geliştiğinin göstergesidir. Hakikaten başarılı sporcularımız var. Çok yakın dönem içerisinde Kastamonu için farklı projelerimizde olacak” dedi.

2018’DE KASTAMONU’DA DAN, HAKEM VE ANTRENÖR KURSLARI VERİLECEK
2018 için yeni planlarımız var diyen Kayıcı sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye’de ilk defa diğer federasyonlarda olmayan puanlı sistemli şampiyonlarımız olacak. Gerek antrenör arkadaşlarımızla, gerek İl Temsilcisi arkadaşlarımızla görüştük. Burada en yakın süre içerisinde arkadaşlarımız çalışma yapacak. Siyah Kuşak Dan sınavları ile Hakem Kursu belki yeterli sayıda olursa antrenör kursu da vereceğiz. Bu konu ile ilgili görevli arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdim. İnşaallah bu faaliyetleri burada yapmayı düşünüyoruz” dedi.

HALKIN EN SEVDİĞİ SPORLARDAN BİR TANESİDİR
Kick Boks sporuna bir ilgi olduğunu kaydeden başkan Kayıcı; “Türkiye’nin 81 ilinde Kick Boks sporu var. Aynı zamanda üniversitelerimizde okul sporlarımızda var. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nde resmen Kick Boks spor dalı yönerge ile resmiyete kavuşmuştur. Subay, astsubay arkadaşlarımızın hepsi bu sporu yapmakta. Bu da Kick Boks sporunun ne kadar revaçta olduğunu gösteriyor. Bu kadar büyük bir camiada sporcuların ismini tek tek anmak mümkün değil. Ama Avrupa ve Dünya Şampiyonasında derece alan arkadaşlarımızın ismi bu camiada tanınmıştır. Tabi amacımız bunu bütün halka duyurmak. Çeşitli televizyon kanallarında çıktığımızda da şunu söylüyoruz. Kick Boks halk sporudur. Halkın en sevdiği sporlardan bir tanesidir” dedi.

KİCK BOKS BİR DÖVÜŞ SPORU DEĞİLDİR
Kick Boks bir dövüş sporu değildir diyen başkan Salim Kayıcı, sadece kontak savunma sporudur. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyorsak mutlaka spor yaptırmalıyız. Bu spor hangi branş olursa olsun fark etmez. Çocuklara mutlaka spor yaptırılması lazım. Çocuklarımızın kendilerinde biriken o pozitif enerjiyi spor salonlarında atması lazım. Ondan sonra çocuklarımızı asla ve asla kötü alışkanlıklara kimse alıştıramaz. Hatta kötü alışkanlıklardan uzak durur. Özellikle çocuklarımıza bilgisayarda sosyal medyada değil, kendisine bir ilgi alanı olarak sporu seçmesini söylüyoruz. Gelişen dünyada bazı şeyleri çok geç durduruyorsunuz. Ama elimizden geldiği kadar çocuklarımıza spor yaptırmalıyız diyerek sözlerine son verdi.

Keyifli sohbetin ardından ilimiz Kick Boks Temsilcisi Murat Şengül tarafından başkan Kayıcı’ya plaket armağan edildi.

Kayıcı ise çok mutlu olduğunu ve aile ortamı içerisinde geçen gün için şükranlarını sundu.