Kaysel'e büyük övgü

TRT 1'de yayınlanan 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda yarışan hemşehrimiz Sedat Kaysel, jüriden büyük övgü aldı.

  • 2966
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kaysel'e büyük övgü

Ramazan ayında gönülleri dolduran, TRT 1'in benzersiz programı 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması' devam ediyor.

Yarışmada Ankebut Suresi'nin 41 ila 45 ayetlerini okuyan hemşehrimiz Sedat Kaysel'e jüriden büyük övgü geldi.

Jüri üyesi Dr. Mehmet Ali Sarı, "Kastamonu'nun köyünün imamı böyle ise merkez nasıldır acaba?" diyerek Kaysel'i tebrik etti. Sarı, "Kardeşimizin sesi çok latif bir ses pırıl pırıl. Bu sesle köyde Kur'an okuyor, ezan okuyor, ne kadar güzel, kendisini tebrik ediyorum." dedi.

Sarı ayrıca Kaysel'e "Sesiniz merhum İsmail Biçer'in sesi cinsinden, ona çok uyuyor. Aşırlarını dinleyin. İnşallah daha güzel olacak." dedi.

Jüri üyesi Osman Egin, "Sedat kardeşimizin şahsında Kastamonu ilimize Küre ilçemize hürmetle ve oradaki güzel insanları hürmet ve saygıyla selamlıyorum." dedi.

Jüri üyesi Halil Necipoğlu ise, "Evliyalar şehri Kastamonu'da en büyük evliyalardan Şeyh Şaban-ı Veli şöyle der: 'Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, her işiniz güle güle.' Güle güleden kasıt güldür. Gülde Peygamberimize (a.s) remzidir. Yani her işiniz ona doğru olsun. Hayatınız ona göre olsun tarzında. Sizin de hayatınız bu istikamette olsun." dedi.

Kastamonu Merkez Alpagut köyü nüfusuna kayıtlı, Küre ilçesi Uzunöz köyü Ecevit mahallesi imam hatibi olan hemşehrimiz Sedat Kaysel, jüri ve izleyicilerin vermiş olduğu oyla yarışmayı 3'üncü sırada tamamladı.

Yarışmacılardan İsmail Gündoğdu 396, Yusuf Bozkurt 395 ve Sedat Kaysel 394 oy aldı.

Haftanın final yolcusu İsmail Gündoğdu oldu.