Kedi yaş mama ile ilgili bilinmesi gerekenler

Kedi yaş mama çeşitleri ve özellikleri nelerdir? Kedi yaş mama ile ilgili bilinmesi gerekenler.

  • 4357
Kedi yaş mama ile ilgili bilinmesi gerekenler

Kedisi ebeveynleri, minik dostlarına en iyi şekilde bakabilmek için onların zorunlu ihtiyaçlarını tam olarak karşılamak ister. Bu ihtiyaçlar arasında beslenme ilk sırada yer alır. Kediler etoburdur ve vücutlarının karbonhidrattan çok proteine ihtiyacı vardır. Bu noktada uzmanların, yaş kedi maması tavsiyelerini değerlendirebilirsiniz. Ancak piyasadaki geniş mama skalası kafanızı karıştırabilir. Peki kedi yaş mama seçeneklerini değerlendirirken öncelikleriniz ne olmalı, yaş mama markaları arasında nasıl karar vermelisiniz? Gelin tüm soru işaretlerinizi yanıtlayalım.

Kedi Yaş Mama Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Kedilerin beslenme şekli ve yiyecekleri mama türü onların cinsine, yaşına ve ağırlığına göre farklılık gösterir. Kedi yaş mama ile kuru mama arasındaki temel fark, mamaların içermiş olduğu su miktarıdır. Kuru kedi mamalarının içerdiği su yaklaşık %10 oranında iken yaş mamalarda bu oran yaklaşık %70'dir. Kedilerin beslenme ihtiyaçlarına cevap veren çok fazla kedi maması markası var. Bu mamalardan bir kısmı daha yüksek kalorili ve daha düşük minerallidir ve bu mamalar yavru kediler için idealdir. Böbrek hastalığı olan kediler için üretilmiş mamaların yanı sıra idrar sağlığını korumak için de yaş mamalar mevcuttur. Yaş mamalarda tavuk ve kuzu veya kuzu ve sığır eti gibi bileşimler vardır. Konserve veya folyo paketlerde paketlenmiş kedi yaş mamaları, soslu parçalar halinde veya öğütülmüş şekildedir.

En İyi Kedi Yaş Mama Markaları Nelerdir?

Piyasada çok farklı kedi yaş mama markaları mevcut. En iyisini seçerken güvenilir markaları tercih etmeniz önem kazanır. N&D, Animonda, Gourmet Gold, Royal Canin, Gimcat, Hills, Luis, Obi Wan, Pro Plan, Golosi, Acana, Bozita, Dr.Sacchi ve Reflex gibi markalar en iyi kedi yaş mama markası denilince ilk akla gelenlerdir. Kediniz için en iyi yaş mama önerisi kedinizin sağlığına, yaşına, beslenme ihtiyaçlarına ve günlük aktivitesine göre de değişir. Yukarıdaki markalara ait mamaların içeriği kedinizin günlük besin ihtiyacını yeterli ölçüde karşılar. Çünkü bu mamalar; tavuk, kuzu, sığır, bıldırcın, ördek, geyik, somon ve hindi gibi protein kaynağına sahiptir.

Kedi Yaş Mama ile Kuru Mama Arasındaki Farklar Nelerdir?

Çoğu yaş ve kuru mama kediler için dengeli bir beslenme sağlar. Yine de yaş ve kuru kedi mamaları arasında bazı farklılıklar vardır. Bunlar:

  • Kuru mamalara kıyasla, yaş mamalar daha yüksek yağ ve protein, daha düşük karbonhidrat içerir.
  • Yaş mamaların su içeriği kuru mamalara göre önemli ölçüde yüksektir.
  • Kuru mamalar tüm gün bozulmadan dışarıda bırakılabilir. Ancak yaş mamalar iki ya da üç saatten fazla dışarıda bırakıldığında bozulur.
  • Kuru mama fiyatları yaş mama fiyatlarına göre daha uygundur.
  • Kedi yaş mamalar daha çok protein içerdiği için, uygun porsiyonlarda tüketildiğinde kedilerin daha zayıf kalmasını sağlar.
  • Yaş mamalardaki yüksek su miktarı kedilerin mesane ve böbrek sağlığının korunmasına yardımcı olur.
  • Yaş mamalar kuru mamalara göre daha yumuşaktır. Bu sayede kedi yaş mama, diş problemleri veya eksik dişleri olan yaşlı kedilere fayda sağlar.
  • Yaş kedi mamaları içerdiği besinlerden dolayı kuru mamadan daha lezzetlidir. Bu nedenle, genellikle kediler hasta iken veya yemek konusunda seçici oldukları dönemde yemek yemelerine yardımcı olmak için sıklıkla tercih edilir.
  • Kedi yaş mama, kuru mamaya oranla çok daha kolay sindirilir.

En Uygun ve Kaliteli Yaş Kedi Maması Markaları Markamama'da!

Kediniz için alacağınız yaş mamaya karar vermeden önce, kedinin yaşı, cinsi ve sağlık durumunu gözden geçirmelisiniz. Ve elbette veteriner hekiminize danışmalısınız. Bu noktada patili dostunuzu en iyi tanıyan veteriner hekiminizin kedi yaş mama önerisi önemli. Onun yönlendirmeleri ile en kaliteli kedi yaş mama markalarını seçebilirsiniz. Çok geniş ürün skalasına ve marka seçeneklerine sahip Markamama'da aradığınız en iyi kedi yaş mama markasını en uygun fiyatlarla bulabilirsiniz.

Tanıtım yazısıdır