'Kendi hür irademle aday adayı oldum'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili aday adaylığını açıklayan Kayaçal, basın toplantısı düzenledi. Kayaçal, 'Kendi hür irademle aday adayı oldum.' dedi.

  • 2328
'Kendi hür irademle aday adayı oldum'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Milletvekili aday adayı Mehmet Kayaçal, İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

Kayaçal, "6 Şubat’ta 11 ilimizi etkisi altına alan deprem felaketinden ve geçtiğimiz günlerde aynı bölgede yaşanan sel felaketinden dolayı, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu felaketlerden yaralı olarak kurtulan tüm vatandaşlarımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum. Aynı zamanda, bu akşam ilk teravih namazı ile karşılayacağımız, 11 ayın sultanı, mübarek Ramazan ayının, bütün Müslüman alemine hayırlar getirmesini, Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum." dedi.

"Milliyetçi-Ülkücü Hareketle İnebolu'da tanıştım"

Kayaçal, "14 Mayıs’ta yapılacak olan, 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde, MHP’den Kastamonu Milletvekilliği aday adaylığı başvurumu, 16 Mart Perşembe günü, MHP Genel Merkezi’mize yapmış bulunmaktayım. Daha ilkokula gitmeden, İnebolu Ülkü Ocakları’nda tanıştığım, Milliyetçi-Ülkücü Hareket davasından, hiç taviz vermeden bugünlere kadar gelmeyi Cenab-ı Allah şahsıma nasip etti. Ülkücü olmanın, ülkücü yaşamanın ve ülkücü kalabilmenin, herkese nasip olmadığı, bu kutlu davamızda, aday adayı olabilmenin haklı bir gururunu, sizlerle paylaşmaktayım." dedi.

'Kendi hür irademle aday adayı oldum'

"Gençlerimize öncülük etmiş oldum"

Milliyetçi-Ülkücü hareketin kurucusu, cennet mekan Başbuğ Alpaslan Türkeş ve dava uğruna şehit olan tüm ülkücü şehitleri rahmet ve şükranla yad ettiğini belirten Kayaçal, "Milletvekili aday adaylığına nasıl karar verdiğimi, siz değerli misafirlerimiz ve kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. İlkokuldan beridir, mensubu olmaktan her zaman büyük bir şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partimizin Kıymetli Genel Başkanı, Türkmen Beyimiz, Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’in, ülkemizin bekası için yıllardan beridir vermiş olduğu bu zor ve çetin mücadelede kendisinin yanında olmak ve destek vermek adına bu kararı almış bulunuyorum. Genel Başkanımız, Başbuğ Alpaslan Türkeş’in kendisine emanet ettiği partimize ve davamıza kesinlikle, en ufak bir leke sürmeden, karşılıksız olarak ülkemize hizmet etmeye devam ediyor. Allah kendisine uzun ömürler versin. Allah başımızdan eksik etmesin. Milliyetçi- Ülkücü hareketin kadrolarında yer alan, liyakatli gençlerimizin de partimizde milletvekili olarak hizmet edebileceğini herkese ispatlamak adına aday adayı oldum. Belki de gençlerimize öncülük etmiş oldum. Milliyetçi-Ülkücü hareketin ilimizde, kimselerin tekelinde olmadığını ve herkesin gönül rahatlığıyla aday adayı olabileceğini ve listelerde yer alabileceğini gösterebilirsem ne mutlu bana. Liderimiz diyor ki, 'Adamın adamı değil, davasının adamı olanlar; bugünün taliplisi olanlar değil, geleceğin mimarlığına soyunanlar; günlük heva ve hırslara kapılanlar değil, büyük hedeflerin potasında eriyenler, Türk milletini hak ettiği menzile ve mevkiye taşıyacak serdengeçtilerdir. Ayrıca dar kadroculukla hiçbir yere varılamaz!' Bu sözü herhalde herkes anlamıştır." diye konuştu.

"Elimizden gelen tüm mücadeleyi vermek zorundayız"

14 Mayıs Pazar günü Çanakkale Savaşı kadar önemli bir değere sahip olan bir seçime gireceklerini söyleyen Mehmet Kayaçal, "Cumhur İttifakı olarak, Sayın Genel Başkanımızın işaret ettiği üzere, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’i 1. turda kazandırmak için, elimizden gelen tüm mücadeleyi vermek zorundayız. Bu seçimlerde yeteri kadar mücadeleyi ortaya koymazsak, şer odaklarının ülkemiz üzerinde oynadıkları kalleş oyunda, onların zaferlerine şahit olmak zorunda kalacağız. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, biz Türk Gençliğine emanet ve hediye ettiği, Büyük Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100. yılı gibi manevi değeri büyük olan bir yılda gerçekleştirilecek bu seçimlerde, biz Türk Milliyetçileri olarak, bir ve beraber hareket ederek, seçimlerden alnımızın akıyla çıkmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

"Kendi hür irademle aday adayı oldum"

Kayaçal, "Devlet Bey'imizin günün anlam ve önemine binaen söylediği çok güzel bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum. 'Ülkücü yorulan değil yürüyen, ürken değil bayrak gibi yükselen, korkan değil kahramanca duruş gösteren, vazgeçen değil vakarla görevinden taviz vermeyen ahlak mizacına ve karakter mizanına sahiptir.' Bu sözlerden güç alarak, sadece ve sadece, kendi hür irademle aday adayı oldum." diye konuştu.

Kayaçal son olarak, "Beni yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Diğer aday adayı arkadaşlara da başarılar diliyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen basın toplantısına, MHP İl Başkanı Emre Şahin, il yönetimi, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Kapulu ve ilçe yönetimi, partililer ve vatandaşlar katıldı.

'Kendi hür irademle aday adayı oldum'

MHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI MEHMET KAYAÇAL'IN ÖZGEÇMİŞİ

Kayaçal;

"Kastamonu Merkez İsmailbey Mahallesi'nde doğdum.
1992-1994 yılları arasında Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, 
1994-2000 arası Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, İnebolu Atatürk İlköğretim Okulu’nda okudum.
2000-2002 arası Kastamonu Merkez Ali Fuat Darende İlköğretim Okulu’nda okudum.
2000 yılından bugüne kadar da aralıksız tam 23 yıldır, Kastamonu Merkezde ikamet etmekteyim.
1994-2000 arasında babam Ahmet Kayaçal’ın 5 yıl başkanlığını yaptığı, İnebolu Ülkü Ocakları Kafkas Halk Dansları Topluluğu'nda görev aldım.
2002-2006 arası Kastamonu Merkez Kuzeykent Yabancı Dil Ağırlıklı Süper Lisesi’nden mezun oldum.
Ortaokul ve lise yıllarımın çoğunda Kastamonu Merkez Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'ndaki tüm eğitim seminerleri ve çeşitli organizasyonlarına katıldım.
2007-2012 arası Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, 
2012-2013 arası Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi İşletme Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (1. sınıf)
2008-2009 arası Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde adında Türk kelimesi geçen tek topluluk olan Bolu Ülkü Ocakları bünyesindeki Türk Dünyası Topluluğu'nun Başkanlığını yaptım.
2008-2011 arası (2 dönem) Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğrenci Temsilciliği seçimlerinde, FETÖ'cü ve solcu aday öğrencilere seçimlerde fark attım.
2009-2012 arası Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme Topluluğu Kurucu Başkanlığı 
2008- Bolu Ülkü Ocakları Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı 
2009- Bolu Ülkü Ocakları Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı 
2010- Bolu Ülkü Ocakları Araştırma ve Geliştirmeden (AR-GE) Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı 
2011- Bolu Ülkü Ocakları Sosyal Medyalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı 
2012’de mezun oldum. 
2012-2013 arası Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi İşletme Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (2. sınıf) tez aşamasında 4 üzerinden 3 ortalamayla, özel işlerim nedeniyle kaydımı dondurdum.
11.08.2012 - 24.12.2013 arası 37 Kastamonuspor Taraftarlar Derneği Başkan Yardımcılığı
27.07.2013 - 29.07.2016 arası Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
2014/2. dönemden beridir, aralıksız, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Teşkilatı üyesiyim.
01.09.2013 - 04.01.2015 (atama ve kongre, 2 dönem) arası Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Merkez İlçe Teşkilatı Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı yaptım. İl kongresinde, il başkan adayının şahsımı il yönetim listesine yazmasından dolayı, merkez ilçe başkan yardımcılığını bıraktım.
02.02.2015 - 20.11.2018 (2 kongre dönemi) arası Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu İl Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkilerden, Sosyal Medyalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı 
20.03.2021 - 31.03.2022 arası Kastamonulular Dayanışma Derneği (KASDER) Kastamonu Şubesi Kurucu Üye
24.12.2016 - 16.01.2022 arası Galatasaray Taraftarlar Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi
16.01.2022 - 16.03.2023 (istifa) arası Galatasaray Taraftarlar Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcılığı 
01.03.2014 - halen / Kurucu Başkanlıktan beridir Kastamonu Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanlığı
26.06.2012 - halen / Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mezunları Derneği üyeliğim devam etmektedir.
13.09.2021 - halen / Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği - Türes, Kastamonu’daki ilk ve tek üyesiyim.
08.06.2022–halen / Kuzeykent Mahallesi Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Denetim Kurulu Üyesi.

İŞ TECRÜBELERİ

2005-2021 arası Kastamonu Şehirler Arası Otobüs Terminali Hilal Kafeterya - Unlu Mamul Fırını İşletmeciliği
2006-02.04.2018 arası Kastamonu Merkez ve ilçelerindeki kamu kuruluşlarında temizlik hizmet alımı - personel çalıştırma (Taşeron Firma Şirket Yöneticiliği) 
14.07.2018-2019 arası Kastamonu Bozkurt Belediyesi Türk Tarih Meydanı 12 Dükkan Yapım İşi - Müteahhit Şirket Yetkilisi
2005- halen / Bozkurtlar Turizm Gıda İnşaat Güvenlik Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi - Şirket Yöneticisi
2016- halen / Kastamonu Abana İlçesi Abana Seyir Terası Düğün Salonu, Restoran, Kafeterya ve Mesire Yeri Turistik Tesis İşletmeciliği."