Kendileri küçük yürekleri büyük

Afganistan'daki Taliban zulmünden kaçarken geçirdikleri trafik kazası sonrasında hem yetim hem de öksüz kalan 9 Afgan çocuğu sınıfta harçlıklarını bir araya getirerek oyuncak alan ortaokul öğrencileri sevindirdi.

  • 586
Kendileri küçük yürekleri büyük
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğretmenlerinin ve ailelerinin de desteklerini alan ortaokul öğrencileri Sinop’un Türkeli ilçesinden gelerek Kastamonu’da yaşayan 9 Afgan çocuğa ulaştı. Hiçbir yerden destek almadan tamamen kendi harçlıkları ile aldıkları oyuncakları 9 Afgan çocuğa veren öğrenciler kendileri gibi yaşıtları olan mülteci çocuklarla beraber oyuncaklarla oynadı.

“İyilik yap, iyilik düşün” projesi ile kardeşlik bağları gelişti

Projeyi ‘iyilik yap, iyilik bul’ anlayışı çerçevesinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Türkeli İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Barış Açıkgöz, “Proje kapsamında ‘İyilik yap iyilik düşün’ projesi kapsamında biz burada bulunan mültecilere veya buralarda diğer ülkelerden ülkemize gelip bize bizimle birlikte yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimize karşı duyarlılığımızı göstermek amacıyla bu proje kapsamında Kastamonu’ya geldik” dedi.

“En büyük amacımızı gerçekleştirdik”

Proje koordinatörlerinden İngilizce öğretmeni Elif Aktaş, öğrenciler arasında oluşturulan organizasyonda herkesin kendi harçlığını biriktirdiğini kaydetti. Harçlıktan ziyade ailelerle de görüştüklerini, velilerin de ciddi boyutta destek verdiğini hatırlatan Elif Aktaş “Her evde kullanmadığımız elbiseler var. Duruyordu hiç kimseye de bir hayrı yok. Ondan sonra bu velilerle ben organize oldum. Veliler bana ciddi boyutta destek verdi. Kullanmadıkları şeyleri gönderdiler. Oyuncaklarını gönderdiler. Mesela bir evden abartmıyorum bir çuval oyuncak çıktı. Ondan sonra bu şekilde devam ettik. En büyük amacımızı gerçekleştirdik büyük bir oranda. Ve ben hatta İngilizce öğretmeniyim kendi branşımla ilgilenirken bu aktiviteleri artık çocuklar yapmaya başladı. Benim yardımcılarım var her sınıfta 3-5 öğrenci yardımcı temsilcilerimiz var. Onlar tamamen artık kendileri organize etmeye başlıyor. Ben sadece şunu bunu yap diyorum. Gerisini hep onlar ayarladı” şeklinde konuştu.

“Kendime bir şey alacaktım ama almadım, ihtiyacı olanlara yardım yaptım”

Ailesi ile birlikte Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyarette gördüğü Suriyeli çocuklardan çok etkilendiğini vurgulayan ortaokul öğrencisi Elif Ceylin, “Ben yazın Ankara’ya tatil için gittiğimde etrafta gezen Suriyelileri görüyordum. Sonra Elif hocamıza biz Kastamonu’dakilere yardım yapabilirsek, dedim. Hocada kabul etti ve böylece bu fikir ortaya çıktı. Ama ben bu yardıma başlamadan önce Suriyelilerin neden buraya geldiğini düşünüyordum sürekli sonra anladım ki orada savaş var. Ve ben kendi harçlıklarımdan biriktirerek kendime bir şey alacaktım. Ama almadım. İhtiyacı olanlara yardım yaptım” ifadelerini kullandı.

“Oyuncaklarımızı sınıfımızda para toplayarak aldık”

Afgan arkadaşlarına oyuncak götüren öğrenci Elif Acar ise “Burada öğretmenimizin düzenlediği bir yardım kampanyasından geldik. Afganistan’daki arkadaşlarımıza getirdik. Bu oyuncaklarımızı sınıfımızda para toplayarak onlara bu oyuncukları aldık. Çok güzel bir duygu bu. İçiniz böyle değişik oluyor. Değişik bir his anlatılmıyor” diye konuştu.

“Türkiye’yi seviyorum, arkadaşlarımı seviyorum”

Türk arkadaşlarından oyuncak alan Afgan yetimler ise çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Benim oyuncaklarım yoktu. Şu anda bu oyuncukları getirdiniz. Allah razı olsun. Ben Türkiye’de bu arkadaşlardan bu oyuncakları götürdüler. Çok memnunum çok mutluyum. Ben Türkiye’de arkadaşlara teşekkür ediyorum. Türkiye’yi seviyorum, arkadaşlarımı seviyorum. Arkadaşlarım çok iyi. Ama Kastamonu’yu çok seviyorum. Onlar bizi seviyor biz de onu seviyoruz” cümlelerini kullandı.