KGC, BİK Genel Müdürü Karaca'yı Ziyaret Etti

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca'yı makamında ziyaret etti.

  • 275
KGC, BİK Genel Müdürü Karaca'yı Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BİK Genel Müdürü Karaca’ya çalışmalarında başarılar dileyen KGC Başkanı Erkan Yılmaz, Kastamonu’daki tüm gazeteciler adına ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, “54 yıldır faaliyet gösteren BİK, kamu nezdinde eskiye nazaran daha çok biliniyor. Basın İlan Kurumu gazeteler için önemli bir kurumdur. Anadolu’daki gazetelerin nefes alabilmesi adına BİK üzerine düşeni yapıyor. Bu noktada BİK Genel Müdürlüğünden, il şubelerine kadar herkese ayrıca teveccühlerimizi sunuyoruz. Ayrıca üzerinde uzun süredir çalıştığımız Orman Satış İlanlarını gazetelerimiz henüz alabilmiş değil. Bu konuda da sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

KGC’nin nazik ziyareti için teşekkür eden BİK Genel Müdür Yakup Karaca, BİK’in birinci amacının Türkiye’de gazeteciliğin her alanda gelişmesi ve güçlenmesi olduğunu kaydetti. Gazeteciliğin gelişmesi için her türlü desteği vermeye ve işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirten Genel Müdür Karaca, şunları kaydetti:

“Gazetelerimizin sorunları, bizim sorunumuzdur. Gazetelerimizin yapısal anlamdaki sorunları ile dijital çağ aynı döneme geldi. İnternet medyası noktasında bize düşecek sorumluluğun farkındayız. Yazılı basın bitti deyip tabi ki teslim olmayacağız. İnternet medyasında da BİK öncü kuruluş olacak. Bu nedenle bilişim altyapısı alanında kurumumuzun ciddi çalışmaları var. Yeni bir otomasyon sistemi geliştirdik. Gerekli detayları ilerleyen dönemlerde paylaşacağız.”

Ziyaret sonrası Yılmaz, ziyaretin anısına Karaca’ya Kastamonu yöresel ürünlerinden oluşan bir hediye sepeti takdim etti. Genel Müdür Karaca’da ziyaretin anısına KGC Başkanı Erkan Yılmaz’a Basın İlan Kurumu yayınlarından çıkan “Basın İlanlı Asr-ı Hayat” isimli prestij eseri verdi.

Ziyarette Yılmaz’a, BİK Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sabahattin Büyükoral, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eski ve Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Fahri Özbek’te eşlik etti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)