KGC'den 24 Temmuz mesajı

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz, 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

  • 534
KGC'den 24 Temmuz mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Temmuz’u bayram değil, bir dayanışma günü olarak görüyoruz.

Açıklamasında 15 Temmuz darbe girişimine değinen Yılmaz, Demokrasi adına Türk halkı ve Türk medyasının 15 Temmuz gecesi önemli bir sınav verdiğinin altını çizdi. Yılmaz: “Medyamız; darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermemiştir. Milletimize bir kez daha geçmiş olsun derken, darbe girişimini ve terörü lanetliyor, hayatlarını kaybeden demokrasi ve terör şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz” dedi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ HERKESE LAZIM…

Gazetecilerin 24 Temmuz 1908 tarihinde gerçekleştirdiği onurlu direniş sonucunda sansürün kalktığına dikkat çeken Yılmaz: “Tarafsız ve doğru habercilik, aynı bağımsız hukuk sistemi gibi demokratik toplumların olmazsa olmazıdır. Basın özgürlüğü sadece gazetecilere değil, herkese lazımdır; toplumun her ferdinin düşünce özgürlüğüne sahip çıkması gerekir. Basının tarafsızlığını ve bağımsızlığını ilke olarak peşinen kabul edip, onun yaşamasına ve özgürlüğüne, tarafsızlığına saygı göstererek destek olmak vatandaşlık görevidir” dedi.

Basın kuruluşlarının ve basın çalışanlarının sorunları çözülmeden Basın Bayramının kutlanamayacağını vurgulayan Erkan Yılmaz: “24 Temmuz’u Basın Bayramı olarak değil, dayanışma günü olarak görüyor, dayanışma günü olarak kutluyoruz. Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkının aracı olan basın özgürlüğünün önündeki engeller kalkmadıkça, 24 Temmuzlar bizler için bayram olmayacaktır” diye konuştu.