KGK Meclis Üyesi Arslan, son yolculuğuna uğurlandı

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yaygın Medya Meclis Üyesi Arslan, memleketi Samsun'da toprağa verildi.

  • 1218
KGK Meclis Üyesi Arslan, son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yaygın Medya Meclis Üyesi ve Sabah Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şaban Arslan (56), memleketi Samsun’da toprağa verildi.

3 Nisan 2023 akşamı saat 19.00 sıralarında gazete binasındaki odasında aniden rahatsızlanan ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan Arslan, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Arslan doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hastanede vefat etti. 2009 yılında Sabah Gazetesi Haber Müdürlüğü görevine getirilen Arslan, daha sonra da Haber Koordinatörlüğü görevini yürütmüştü. Son olarak Sabah Gazetesi Yazı İşleri Müdürü görevini yürüten 56 yaşındaki Arslan evli ve 2 çocuk babasıydı.

SAMSUN'DA SON GÖREV

Şaban Arslan için dün çalıştığı Sabah Gazetesi’nde tören düzenlendi. Bugün ise sevenleri tarafından memleketi Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze programına Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve KGK Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ziya Çakır da katıldı. Şaban Arslan'ın cenazesi, Samsun'un İlkadım ilçesindeki Büyük Cami'de öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze sonrasında Genel Başkan Dim, merhum Arslan'ın Samsun'daki baba ocağında taziyeye de katılarak ailenin acısını paylaştı.

ŞABAN ARSLAN KİMDİR?

1967 yılında Ordu'nun Ünye ilçesinde doğan Şaban Arslan, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi. Gazetecilik mesleğine Hürriyet Gazetesi´nde başlayan Arslan, ardından Akşam Gazetesi´nde İstihbarat Şefliği ve Haber Müdürlüğü, Yeni Şafak Gazetesi´nde ise İstihbarat Müdürlüğü yaptı. Yeni Şafak Gazetesi'ndeki birçok ses getiren habere imza atan Arslan, 2008'de Sabah Gazetesi Bölge Koordinatörü olarak göreve başlamış, Marmara, Karadeniz, Bursa, Anadolu eklerini hazırlamıştı. Yine aynı yıl içinde Haber Koordinatörlüğü görevine getirilen Arslan, en son olarak Sabah Gazetesi Yazı İşleri Koordinasyon'daki, Yazı işleri Müdürlüğü görevi ile birlikte Sabah Avrupa'yı hazırlıyordu. Evli ve 2 çocuk babası olan Arslan'ın yayınlanmış 4 kitabı bulunuyor.

KGK Meclis Üyesi Arslan, son yolculuğuna uğurlandı
KGK Meclis Üyesi Arslan, son yolculuğuna uğurlandı