Kick Boks'ta Kastamonu Farkı

Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Ferdi Kick Boks Şampiyonası sona erdi.

  • 1513
Kick Boks'ta Kastamonu Farkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanlığının 2015 yılı faaliyet programında yer alan 22-30 Temmuz 2015 tarihleri arasında Isparta ilinde düzenlenen Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Ferdi Kick Boks Şampiyonası (Point Fighting, Light Contact ve Kick Light) sona erdi.

4000 sporcunun katılımı ile düzenlenen müsabakaya ilimizi temsilen 37 sporcu katıldı.

Şampiyonayı 9 Türkiye derecesi ile bitiren kulüplerimiz milli takıma 2 sporcu verdi.

Kastamonu Belediye Spor Kulübü şampiyonadan 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya çıkarırken Taşköprü Lider Spor Kulübü 1 altın, 2 bronz madalya çıkardı.

Büyükler Point Fighting müsabakasında 89 kg.'da Belediye Spor Kulübünün başarılı antrenörü ve sporcusu milli sporcumuz Emrah Şahanoğlu finali az farkla kaybederek Türkiye 2. oldu.

Müsabakaya Ferdi olarak katılan Hatice Erdoğan ise 2. olarak gümüş madalya sahibi oldu. 

Öğrenmeninde uygulamanında yaşı yoktur diyen ve 39 yaşında olmasına rağmen ringe çıkma özgüvenini gösteren Numan Haçat hocamız, 94 kg Büyükler Point Fighting kategorisinde adeta gençlere taş çıkarırcasına maç yaptı.

Türkiye Şampiyonu olan Taşköprü Lider Spor Kulübü sporcumuz Kübra Korkmazer ile Türkiye üçüncüsü olan Belediye Spor kulübü sporcumuz Asuman Çığlıoğlu, İspanya'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için önümüzdeki hafta kampa girecekler.

Ayrıca Asuman Çığlıoğlu, 26 Mayıs-03 Haziran 2015 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenen Türkiye Büyükler ve Gençler Ferdi Kick Boks Şampiyonasında Gençler 56 Kg. Full Contact kategorisinde Türkiye Şampiyonu olmuştu.

Sonuçlardan memnun olduklarını belirten Belediye Spor Kulübü antrenörleri Emrah Şahanoğlu ve Eldar Elizade ile Taşköprü Lider Spor Kulübü antrenörü Abdullah Kuşçu; Avrupa Şampiyonasına katılacak olan sporcularını kutladıklarını, ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandıklarını belirttiler.

Kastamonu Belediye Spor Kulübü antrenörleri Emrah Şahanoğlu ve Eldar Elizade; tüm sporcularını başarılarından dolayı kutladıklarını, başarılarının devamını dileklerini, ayrıca desteklerinden ötürü Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'a, Spor Müdürü Metehan Babaş'a ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık'a, Belediye Spor Kulübü Başkanı Hüdaver Eski'ye Ulus Gıda 37 Ltd. Şti'ye teşekkür ettiklerini belirttiler.

Taşköprü Lider Spor Kulübü antrenörü Abdullah Kuşcu; desteklerinden ötürü Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun'a, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'a, Taşköprü Müftüsü Yusuf Uzun'a, Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık'a, İlçe Müdürü Mustafa Okan'a Damak Et Lokantası sahibi Adem Acar'a, Güven Turizmin sahibi Hasan Çatal'a, Orman İşletme Müdürü Muzaffer Büyükterzi'ye, veliler ve tüm Taşköprülülere teşekkür ettiğini, öğrencilerini göstermiş oldukları bu başarılarından dolayı tebrik ettiğini ve başarılarının devamını dilediğini belirtti.

Kastamonu Kick Boks İl Temsilciliğine yeni atanan Murat Şengül; ilimizde Kick Boksun çok iyi yere geldiğini, yapacağımız çalışmalarda kulüplerimizle beraber çok büyük başarılara imza atacaklarını, şampiyonaya katılan ve başarılı olan sporcuları kutladığını ve antrenörleri tebrik ettiğini belirtti.

Dereceye Giren Sporcularımız:

Point Fighting (Minikler)

1-Berkay Ozan Şahin - 40 kg Türkiye 1. (Kastamonu Belediye Spor Kulübü)

2-Yiğit Türk - 37 kg Türkiye 3. (Kastamonu Belediye Spor Kulübü)

Point Fighting (Yıldızlar)

Hakan Bekiroğlu -  66 kg Türkiye 2. (Kastamonu Belediye Spor Kulübü)

Point Fighting (Gençler)

1-Kübra Korkmazer - 55 Kg Türkiye 1. (Taşköprü Lider Spor Kulübü)

2-Furkan Kuşcu - 57 kg Türkiye 3. (Taşköprü Lider Spor Kulübü)

Point Fighting (Büyükler)

1-Emrah Şahanoğlu - 89 kg Türkiye 2. (Kastamonu Belediye Spor Kulübü)

2-Hatice Erdoğan - 70 kg Türkiye 2. (Ferdi)

Light Contact (Gençler)

Asuman Çığlıoğlu - 55 kg Türkiye 3. (Kastamonu Belediye Spor Kulübü)

Kick Light (Büyükler)

Emre Yılmaz - 94 Kg Türkiye 3. (Taşköprü Lider Spor Kulübü)