SportAccord Dünya Dövüş Oyunlarında 2 Sporcumuz Gümüş, 2 Sporcumuz Bronz Madalya Kazandı

18-26 Ekim 2013 tarihleri arasında Rusya' nın St. Petersburg şehrinde yapılan SportAccord Dünya Dövüş Oyunlarında Türkiye 2 gümüş 2 bronz madalya kazandı.

  • 1413
SportAccord Dünya Dövüş Oyunlarında 2 Sporcumuz Gümüş, 2 Sporcumuz Bronz Madalya Kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SportAccord Dünya Dövüş Oyunlarında 2 Sporcumuz Gümüş, 2 Sporcumuz Bronz Madalya Kazandı

18-26 Ekim 2013 tarihleri arasında Rusya'nın St. Petersburg şehrinde yapılan SportAccord Dünya Dövüş Oyunları'nda önceki gün müsabaka yapan sporcularımızdan Kenan GÜNAYDIN ve Kadir TAŞTAN rakiplerine sayıyla yenilirek 3. olurken, ringe çıkan sporcularımız Zehra GÜLGEN ve Serhat DEĞERMENCİ yapmış oldukları final müsabakalarını kaybederek Sportaccord Dünya Dövüş Oyunları (World Combat Games) 2. si olmuşlardır.

Kickboks Federasyon Başkanı Sayın Salim KAYICI St. Petersburg' dan yaptığı açıklamada "SportAccord Dünya Dövüş Oyunlarında 4 sporcumuz daha önce yapmış oldukları başarılı mücadeleler sonucunda kota almıştı. Çarşamba günü 2 sporcumuz çeyrek finalde, bugün ise yine 2 sporcumuz finalde kaybetti. Sporcularımız her zamanki gibi çok iyi mücadele ettiler, tabiri yerindeyse aslanlar gibi savaştılar. Neticede 2 sporcumuz Gümüş Madalya, 2 sporcumuz da Bronz madalya alarak 4' te 4 yapmıştır. Milletimize ve Kick Boks ailesine armağan olsun. Sporcularımızın alınlarından öpüyorum. Onları yetiştiren Ailelerine, antrenörlerine ve bizlerden duasını esirgemeyen milletimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere her zaman destek olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat KILIÇ’ a, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Sayın Metin YILMAZ’ a, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Doç. Dr. Basri Hakan HAKYEMEZ'e, Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet BAYKAN’ a, Genel Müdür Yardımcıları Sayın Mehmet KOCATEPE’ ye, Sayın Tamer TAŞPINAR’ a ve Sayın Ömer ALTUNSOY’ a teşekkür ederim” dedi.

 

Derece Listesi:

Adı Soyadı Branşı Derecesi
Zehra GÜLGEN 52 Kg Low Kick 2.
Serhat DEĞERMENCİ 81 Kg Low Kick 2.
Kenan GÜNAYDIN 67 Kg Low Kick 3.
Kadir TAŞTAN 75 Kg Low Kick 3.