Kilolarıyla hayatı kararan genç 3 ayda 60 kilo verdi

155 kiloluk gencin son hali herkesi şaşırttı.

  • 3197
Kilolarıyla hayatı kararan genç 3 ayda 60 kilo verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aşırı kiloları nedeniyle sorunlar yaşayan 155 kilo ağırlığında ve 27 yaşındaki Nail Köse, tüp mide ameliyatıyla 3 ayda 60 kilo verip hayata yeniden bağlandı.

Kastamonu’da yaşayan 27 yaşındaki Nail Köse, kötü beslenme alışkanlıklarından dolayı 155 kiloya kadar yükseldi. Sosyal hayatında birçok sıkıntılarla karşılaşan Köse, tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Obezite Cerrahı Doç. Dr. Serdar Kaçar tarafından gerçekleştirilen ameliyatın ardından genç, 3 ayda tam 60 kilo vermeyi başardı. Doyma hissinin kaybolduğunu ve sürekli yemek yediğini ifade eden Köse, 6 sene içinde 154 kiloya ulaştığını söyledi. Köse, "Sağlıklı beslenemiyordum. Aşırı yemek yiyordum, doymuyordum. Bu kötü beslenmemin sonucunda da 6 sene içinde 100’den 155 kiloya yükseldim. Dolayısıyla günlük hayatımda birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldım. Hareket etmekte, yürümekte ve merdiven çıkmakta zorlanıyordum. Arkadaşlarım, sevgilim olmasını istiyordum. 1 günde ameliyat olmaya karar verdim. Kuzenimin tavsiyesi üzerine İzmir’e, Doç. Dr. Serdar Kaçar’ın kliniğine geldim. Doktorumla başarılı bir ameliyat süreci geçirdik. 3 ayda tam 60 kilo verdim. Şimdi hayatı dolu dolu yaşıyorum" dedi.

Evlenmeyi planlıyor
Kilolu olduğu dönemlerde sosyal hayatı olmadığını, insanların kendisini garipsediğini ve arkadaş olmak istemediğini ifade eden Köse, “Kilolu olduğum zamanlarda insan içine çıkmaya utanıyordum. İnsanların beni garipsediğini ve tuhaf tuhaf baktığını hissediyordum. Arkadaşım olsun, sevgilim olsun istiyordum. Bu kötü durumu yaşayan bilir. Kilo vermeyi hep istemiştim ama nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yoktu. Kuzenim de tüp mide ameliyatı olmuştu. Sonucundan oldukça memnundu. Ben de kendisinden cesaret alarak ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat sırasında da, sonrasında da herhangi bir sıkıntı yaşamadım. 3 ay içinde 60 kilo verdim. Şimdi oldukça rahat merdiven çıkabiliyorum, koşabiliyorum ve spor yapabiliyorum. Kilo verdikten sonra insanların bana bakış açısı değişti. Hiç arkadaşım olmuyordu. Sosyalleşmek istiyordum. Şimdi dolu dolu ve mutlu bir hayat yaşıyorum. Arkadaşlarım var, sevgilim var. Yakında evlenmeyi planlıyorum” diye konuştu.