Kırık Barajı'nda 33 Firmadan Teklif

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Kastamonu'ya yapılması planlanan Kırık Barajı için 33 firma şartname aldı. 

  • 813
Kırık Barajı'nda 33 Firmadan Teklif
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonuluların yaklaşık 20 yıldır yapılmasını beklediği Kırık Barajı için şartname alan 33 firma, ihale komisyonuna tekliflerini sundu. Komisyon tarafından teklifler değerlendirildikten sonra ihaleyi alan firma açıklanacak. İhaleye herhangi bir itiraz olmaması durumunda ihaleyi kazanan firma ile zaman kaybetmeden sözleşme imzalanacak.
Kırık Barajı’nın Kastamonu için hayati önem arz ettiğini söyleyen AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Ilgaz Dağı eteklerinde yapılması planlanan ve Kastamonu’da yaklaşık 11 bin 553 hektar tarım arazisini sulayacak olan Kırık Barajı’ndan 9 bin 800 metreküp de içme suyu sağlanacağını kaydetti.

Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan Kırık Barajının ihaleye çıktığını ifade eden Demir, “Kırık Barajı’nın yapılmasını yaklaşık 20 yıldır Kastamonulular olarak bekliyoruz. Allah’a şükürler olsun sonunda Kırık Barajı’nın kesin ihalesini gerçekleştirdi. Daha önceden şartname alan 33 firma ihaleye girdi. Bu firmalar ihale komisyonuna tekliflerini sundu. İhale komisyonu da bu teklifleri değerlendirildikten sonra ihaleyi alan firmayı açıklayacak. İhaleye herhangi bir itiraz olmaması durumunda ihaleyi kazanan firma ile zaman kaybetmeden sözleşme imzalanacak. Kırık Barajı’nın biran önce bitirilmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Yaklaşık 500-600 milyon TL civarında bir yatırımdan bahsediyoruz. Ilgaz Tüneli ile birlikte Kastamonu’nun tek seferde aldığı en büyük yatırımlardan bir tanesi de Kırık Barajı oluyor. Biz, Kastamonu’nun daha çok ve daha büyük yatırımlar alması için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bundan sonrada bu yatırımların devamı gelecek” dedi.

Ayrıca Demir, bugüne kadar projede emeği geçen valilere, milletvekillerine ve belediye başkanları ile bakanlık yetkililerine teşekkür etti.