KIT-UP Otobüsü Öğrencilerle Buluştu

KIT-UP Sosyal Güvenlik Otobüsü, TOKİ İlköğretim Okulu öğrencilerini ziyaret etti.

  • 668
KIT-UP Otobüsü Öğrencilerle Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurumumuzun 2014 Eylül’ de hayata geçirdiği Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen “Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi (KIT-UP II)” kapsamında Kasım ayında Kastamonu’ya gelerek ilimizdeki Muhtarlara, Basın Mensuplarına, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak toplantı ve seminerler düzenlenmişti.

Aynı proje kapsamında 30 ilde ilköğretim öğrencileri ile buluşan KIT-UP Sosyal Güvenlik Otobüsü ilimizde TOKİ İlköğretim Okulu öğrencilerini ziyaret etti. Okulun konferans salonunda Sosyal Güvenlik Kahramanları KİT ve KİTİ ile Sosyal Güvenliğin önemi ve sigortalılık kavramlarını öğrenen öğrenciler daha sonra Sosyal Güvenlik Otobüsünde, farkındalık yaratmak için tasarlanmış çizgi film ve bilgisayar oyunları ile keyifli vakit geçirdiler.

Proje kapsamında Kastamonu İlinde üçüncüsü gerçekleşen etkinlikler ile ilgili duyduğu memnuniyeti dile getiren Sosyal Güvenlik İl Müdürü Oktay Öztanç, “Geleceğimize yön verecek olan çocuklarımızın sosyal güvenlik bilinci ile yetişmesi için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız, yediden yetmişe herkesi sosyal güvenlik şemsiyesi altında güvenli bir geleceğe taşımak için çalışmalıyız” dedi.

Sosyal Güvenlik Kahramanları KİT ve KİTİ’ nin yer aldığı hikaye kitaplarını inceleyen Öztanç, Sosyal Güvenlik Otobüsünde hazırlanan eğitim materyallerini çocuklarla birlikte izledi.