Kocameşe "2018 yılı Kastamonu için büyük fırsat"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe, "Kültürel bölgelerine girmedikten sonra şehirlerdeki yapılar birbirine benziyor. Halbuki farklılıklarımız bizim kültürel zenginliklerimiz" dedi.

  • 535
Kocameşe &quot2018 yılı Kastamonu için büyük fırsat"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kocameşe, İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi tarafından organize edilen "Kültür Başkenti Kastamonu'da Söyleşiler" programında yaptığı konuşmada, şehrin kültürel yapısının önemine işaret etti.

Kastamonu'nun, 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesinin büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Kocameşe, "İnşallah dolu dolu geçiririz. Mimari eserlerimiz, kültürel değerlerimiz, kahramanlarımız var. Hepsi topyekün bir kültürü oluşturuyor." dedi.

Şehirlerin genel anlamda birbirine benzediğine işaret eden Kocameşe, "Kültürel bölgelerine girmedikten sonra şehirlerdeki yapılar birbirine benziyor. Halbuki farklılıklarımız bizim kültürel zenginliklerimiz. Kültürümüzü yaşatmak önemli." diye konuştu.

Kocameşe, kültürle turizmin bir araya getirilmesi gerektiğini bildirerek, "Bunları bir araya getirdiğimizde, ciddi bir ekonomik değer de ortaya çıkıyor. Eğer kültür turizmi diye birleştirebileceğimiz faaliyetimizi geliştirebilirsek, hem ekonomik anlamda bir getirisi olacaktır hem de şehir bundan belli bir seviye mutlaka kazanacaktır." ifadesini kullandı.